Agata in Gašper Hren

Agata je študentka socialne pedagogike in svetovalka za naravni sistem FertilityCare, ki ustvarja tudi članke za revije in spletne portale. Gašper je strojnik, zaposlen v Danfossu in je poskrbel za pogon majhne spletne trgovinice Zlatolaska in nilski konj. Poročena sta 4 leta in čakata njunega drugega otroka. Sta aktivna člana Skupnosti Emanuel in letos odgovorna tudi za program Abram+. Bog v njunih življenjih dela velike reči in vodi njune poti. To je izkušnja, ki jo privoščita vsakomur – spoznati Boga v njegovi dobroti in ljubezni do nas.
— Objave

Alenka in Nejc Kastelic

Sva mlada zakonca in starša. Spoznala sva se v Želimljah, kjer je Alenka naredila prvi korak, in počasi sva čedalje več časa preživela skupaj, tudi pri salezijanskih programih za mlade. Nejc poučuje matematiko, Alenka je biotehnologinja na porodniškem dopustu. Prepričana sva, da sva pri vzgoji otrok najbolj pomembna midva kot zakonca, ker sva le tako tudi dobra starša.
— Objave

Aleš Čerin

Mož, oče, dedek, predavatelj, podjetnik, skavt, bloger na blogu Preprostost. Po izobrazbi je farmacevt. Dela pri Družini in Življenju, kjer gradijo odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej. Z ženo Marinko sta voditeljski par zakonskih skupin, pričevalski par in vodita seminar Najin odnos do denarja. V prostem času rad teče v naravi (orientacijski tek, treking), prehodi dolge poti, piše za Časnik.si, je odrasli skavt. V družini, družbi in poslu se zavzema za bolj preproste izbire.
— Objave

s. Aleša Stritar

Šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja. Njena barva je rumena, sončna in vesela. Preveva jo Frančiškov duh veselja, preprostosti in svobode. Vedno pripravljena na nove izzive. Osrečuje jo fotografija, gore, grafično oblikovanje, mladi … predvsem pa Bog!
— Objave

Aljaž Baša

Kaplan v Murski Soboti, od septembra 2019 voditelj škofijskega odbora za mlade v soboški škofiji. Veseli me pastorala otrok in mladih; ti z nenehnim postavljanjem vprašanj spodbudijo človeka k večjemu in poglobljenemu razmišljanju. V svojem duhovništvu želim izpolnjevati novomašno geslo: »Gospod, tvojo ljubezen bom na veke opeval« (Ps 89). Kakšna je ta ljubezen? To je ljubezen o kateri Jezus pravi: »Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da kdo dá svoje življenje za svoje prijatelje!« (Jn 15,13). V svojem duhovniškem poslanstvu želim opevati-oznanjevati: Ljubezen ki je od vekomaj; Ljubezen, ki je prišla na zemljo in postala meso; Ljubezen, ki je živela med nami; Ljubezen, ki je trpela in za nas na križu umrla; Ljubezen, ki je za nas vstala od mrtvih; Ljubezen, ki je šla v nebo in poslala Duha Tolažnika; Ljubezen, ki je »z nami vse dni do konca sveta« (prim. Mt 28,20b).
— Objave

Aljaž Kraševec

Kdo sem? Od vekomaj določen duhovnik. Po Božjem poklicu duhovnik. Po določitvi duhovnik. Po posvečenju duhovnik. V Grosupljem tri leta duhovnik. Sedaj v Ribnici duhovnik. V prostem času duhovnik. Na počitnicah duhovnik. Ko molim, mašujem, spovedujem, duhovnik. Ko grem sam k spovedi, duhovnik. Tudi ko grem spat, duhovnik. Večno duhovnik.
— Objave

nadškof Alojzij Cvikl

Rojen je bil 19. junija 1955 v Celju, v župniji Nova Cerkev. Na svoji poti ga je Bog klical v različne službe. Med drugim je bil kaplan in nato župnik v župniji Lj.- Dravlje, ravnatelj Jegličevega dijaškega doma in prvi profesor verouka na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu nad Ljubljano. Bil je provincial slovenske jezuitske province, rektor papeškega kolegija Russicum v Rimu, po finančnem zlomu mariborske škofije pa je začasno prevzel službo ekonoma. Papež Frančišek ga je 14. marca 2015 imenoval za mariborskega nadškofa metropolita.
— Objave

Ana Brumec

Je specializantka zakonske in družinske terapije, sicer pa nadvse rada poje, pleše, igra odbojko, eksperimentira v kuhinji, nagaja, se sprehaja in pogovarja z Očetom. Vedno znova je navdušena nad bogastvom Božje besede, lepoto stvarstva, zgovornostjo tišine, ljudmi, ki si upajo postati znanci ter Očetovo ljubeznijo.
— Objave

Anastazija in David Mavri

Pričevalca, da je Bog velemojster pustolovščine, organizacije in jasnine: “Glej tvoj mož! Glej tvoja žena!”
Sledila je poroka 2015 na valentinovo …
David danes šteje 42 let, Anastazija pa je pred kratkim praznovala okroglih 40 let. Obdarjena sta s krasnim dvoletnim sinom Sebastjanom. Zaenkrat bivata v Ljubljani.

Z veseljem pričujeta tudi:
»Gospod je moj pastir, nič mi ne manjka« (Ps 23).
»Pri Bogu je vse mogoče« (Mat. 19,26).

— Objave

p. Andraž Arko

Je frančiškan, trenutno odgovoren za brate v začetni vzgoji v samostanu na Tromostovju v Ljubljani. Trudi se poslušati ljudi, tu pa tam gleda filme, ne je rdeče pese. Predvsem pa je rad duhovnik.
— Objave

Andrej Ojstrež

Je župnik v Velikih Laščah, med prijetnimi ljudmi.
Rad je z mladimi, ki iščejo, z otroki, ki so iskreni, in starejšimi, katerih besede imajo težo.
Rad ima lepo, dobro, plemenito in iskrivo …
Rad živi!
Človek je največji, ko kleči, najlepši, ko moli in Bogu najbolj podoben, ko ljubi.
— Objave

Andrej Pivk

Vzgojitelj, ki uživa v delu z mladimi in iskanju njihovih potencialov. V tem svetu poskuša najti svoj notranji mir, da bi videl preprostost življenja. Je velik občudovalec medvedka Puja in večni optimist.
— Objave

Andrej Zadravec

Zaključuje magisterij na fakulteti za strojništvo, je navdušen pevec in ponosni član Komornega zbora Megaron, izjemno rad se ukvarja s športom, najraje smuča po avstrijskih in italijanskih smučiščih, trenira dvoranski hokej – floorball, pravi, da je med najboljšimi v taroku, je animator, animator mentor, bivši voditelj ministrantov, eden izmed ustanoviteljev LOM (Ljubljansko občestvo ministrantov), soustanovitelj mladinskega dekanijskega odbora Ljubljana Moste-Polje, večkrat je napisal članek za revijo Ministrant, zadnja leta je v oratorijski knjigi pustil pečat z napisanimi katehezami in velikimi igrami, na festivalu Stična mladih pa je bil lani zadolžen za vodjo prodaje kart na vlaku. Zelo rad organizira dogodke (misijonska tombola, oratorijski in duhovni vikendi, kulturno zabavni večeri, vodenje programov na ohcetih, športna in tarok tekmovanja), jih vodi, se na njih veseli in zabava v družbi iskrenih prijateljev. Pri 25 letih še vedno obožuje ministriranje ter se vsakič znova veseli druženja in srečanja z Bogom, ki mu vsak dan znova predstavlja zanimiv in lep izziv. Pravi motiv torej najde v iskanju smisla življenja, pri Bogu, družini in prijateljih, s katerimi želi živeti kvalitetne, poštene in iskrene odnose.
— Objave

s. Andreja Godnič

Je uršulinka, na misijonu v Venezueli. Trenutno je polno vključena v vodenje šole na elitnem Zelenem griču, s srcem in tudi drugače pa je med ljudmi, ki se zaradi diktature vsak dan borijo za preživetje. Je kontakt za Slovence v Venezueli in priča izjemni velikodušnosti do tega karibskega naroda, ki mu Slovenija preko Slovenske Karitas in Misijonskega središča Slovenije že tretje leto pomaga z denarno pomočjo in zdravili. Njena mala skupnost je mednarodna, živi še z eno Gvajanko in eno Poljakinjo. Na provincialna srečanja letijo z letali, tako na otok Barbados, kot v Angleško Gvajano kjer je materna hiša. Bog je VELIK.
— Objave

Anja Kastelic

Anja Kastelic je od leta 2017 posvečena sestra v Bratstvu Veselje evangelija (Fraternita’ Evangelii gaudium) ter živi v hiši Bratstva, ki je od leta 2018 tudi v Ljubljani. Na klic po oznanjevanju evangelija odgovarja prek neposrednih katehez za mlade in odrasle, duhovnih vikendov ter duhovnega spremljanja, rada pa piše tudi razmišljanja ob nedeljski in praznični Božji besedi na blogu Na tvojo Besedo. Odgovorna je za nastajajoče občestvo in programe v Sloveniji. Odgovorna je tudi za Center Chiara, ki nudi pomoč parom in posameznikom v različnih potrebah in stiskah.
— Objave

Anton Skok

Je oče treh otrok. Rodil se je leta 1964 in prebiva v Loki pri Mengšu. Pred leti je imel nesrečo, pri kateri je bil za trenutek klinično mrtev. Zaradi nesreče je pristal na vozičku, a je danes vseeno aktiven na mnogih področjih.
— Objave

s. Barbara Šelih

Je članica Družbe hčera krščanske ljubezni sv. Vincencija Pavelskega (sestre usmiljenke), ki ima za svoje prednostno poslanstvo telesno in duhovno pomoč bolnikom in trpečim.
Trenutno živi v mali skupnosti z dvema sosestrama v Kočevju. V veselje ji je kateheza najmlajšim veroučencem in srečanja z njihovimi družinami. Rada poje, uživa v naravi in – podobno kot njene sosestre – obiskuje bolnike, starejše ter osamljene ljudi. Z njimi deli njihove stiske, jih posluša, opogumlja in se od njih marsičesa uči. Obiskovanje bolnikov doživlja kot privilegij pa tudi kot dolžnost vsakega kristjana. Odnos, ki ga imamo do bolnega človeka, je pravzaprav odnos do Jezusa samega.
— Objave

Benjamin Siter

Po izobrazbi profesor filozofije in teologije, mlad mož in oče treh deklet se je po osmih letih širjenja kulture branja Božje besede pri Svetopisemski družbi Slovenije, kjer se je najbolj posvečal vsakoletnemu svetopisemskemu maratonu, pred kratkim pridružil Družini in Življenju, kjer pomaga pri vodenju in ustanavljanju zakonskih skupin. Najbolj ga zanimajo temeljne resnice naše vere – kerigma.
— Objave

Benjamin Tomažič

Rodno prihaja s Ceste pri Ajdovščini, zdaj pa skupaj z ženo domuje na Orlah. Je večni popotnik, ki neprestano in zavzeto išče smisel vsakodnevnega trenutka, pri čemer postavlja Boga, sočloveka in odnose na prvo mesto. Vedno je za akcijo in se vsestransko udejstvuje. Njegovo življenje so zaznamovali misijoni v Peruju, Afriki in na Tajskem. Njegovo srce pa so zavzeli mladi, katerim kot profesor matematike in informatike na Gimnaziji Želimlje posveča svojo energijo in čas. Končuje specializacijo Gestalt pedagogike. Poglablja se na področju Teologije telesa, pri čemer skupaj z ženo čutita kot poslanstvo predajanja tega oznanila v različnih skupinah naprej. V prostem času pa ga razvedrijo anime in mange, dobre serije, filmi in knjige, hkrati pa je navdušen nad športom. Pink ponk ga vedno spravi v dobro voljo. Benjamin se trudi vedno videti dobro tako v ljudeh kot vseh situacijah, s katerimi se spopada. Enostavno – zaljubljen je v življenje!
— Objave

Bernard Rožman

25-letni duhovnik iz župnije Predoslje izhaja iz verne družine in ima še tri brate in dve sestri. Trenutno je kaplan v župniji Ribnica. Njegovo novomašno geslo in življenjsko vodilo je: »Vedno oznanjajte evangelij, če je potrebno tudi z besedami« (sv. Frančišek Asiški). Sveti Frančišek kot svetnik je velik vzor na njegovi poti – predvsem se zgleduje po njegovi preprostosti in predanosti Bogu. Zaveda se, da bo to življenjsko vodilo velikokrat na preizkušnji in včasih težko dosegljivo, ampak z Božjo pomočjo ni nič nemogoče. ?
— Objave

Bernard Šutić

Prihajam z Viča v Ljubljani. V življenju se rad lotim vsega in vse vzamem kot dober izziv in izkušnjo. Pojem v zboru, vrsto let sem bil animator na festivalu Stična mladih, delal na Onkološkem inštitutu in v Kliničnem centru v Ljubljani, sodeloval pri muzikalu Svinčnik zanj, sem član ŽPS, ukvarjam se s športom. Sem tudi velik navdušenec nad Tolkienovimi deli, rad potujem in odkrivam nove kulture in dežele. Obožujem delo z mladimi. Ta čas razvijam in izvajam teambuilding po vsej Sloveniji in zunaj njenih meja. Rad širim dobro in talente, ki mi jih je podaril Bog.
— Objave

Berta Golob

Zdaj že bela golobica. Sicer slavistka in malo tudi publicistka. Marsikaj mi je z leti zletelo iz kljuna. Poučevala, lektorirala, svetovala, se dala upokojit in živim v svobodi srca in duha. Protestirala, ko je bilo najbolj nevarno. Šla k polnočnici, zaradi česar bi lahko zgubila službo, a je nisem; hvalabogú! Moja dnevna zahvala: Tisočkrat hvaljen, o Bog, za ta svet. Tisočkrat hvaljen za dobre ljudi. Tisočkrat hvaljen za moje oči, ki čar jim te zemlja je bil razodet.
— Objave

Blaž Zorko

Prihaja iz Ljubljane. Kot bogoslovec stopa na pot za Gospodom. V domači župniji je ministrant ter oratorijski in birmanski animator. V prostem času rad bere, poje ter igra harmoniko in kitaro. Nasploh pa je navdušen nad vsem, kar je povezano z Jezusom.
— Objave

Bogomir Gajser

Skromen, preprost in modrosti poln človek. Je oče, trener, menedžer in psiholog Tima Gajserja, svetovnega prvaka v motokrosu. Je človek, ki so ga zaznamovale številne težke življenjske preizkušnje. In je mož s trdno vero v Boga in navdih mnogim ljudem, ki potrebujejo moč in vero v življenju.
— Objave

Boštjan Gortnar

Mož, oče petih otrok, pevec župnijskega zbora, markacist in inštruktor, prostovoljni gasilec. Po izobrazbi sem inženir mehatronike, v službi pa se ukvarjam z izboljšavami števcev električne energije. Doma sem mojster za vse, saj so mi vsa dela v velik izziv. Z ženo Emo sva člana zakonske skupine Najina pot, saj nama ni vseeno, kakšen zakon živiva.
— Objave

p. Branko Cestnik

Duhovnik. Klaretinec. Bloger. In tako kot pravi naslov njegovega bloga: Brane na cesti. Vedno razpet med Bogom, človekom in potjo.
— Objave

Bratstvo Veselje evangelija

Bratstvo Veselje evangelija je zasebno združenje vernikov, ki je bilo ustanovljeno leta 2015 v Assisiju. Poklicanost Bratstva je slediti ubogemu in križanemu Kristusu po zgledu duhovne dediščine sv. Frančiška Asiškega ter preko znamenja bratskega življenja in evangelizacije svetu radostno oznanjati odrešujočo moč Njegovega vstajenja ter lepoto Cerkve, ki je dom bratstva za vse. Bratstvo je v službi vseh specifičnih poklicanosti, je torej poklicanost za poklicanosti, in si prizadeva, da bi vsak v svojem življenjskem stanu obrodil stoteren sad, h kateremu kliče evangelij, ter pomembno in odgovorno prispeval h gradnji cerkvene skupnosti.

Bratstvo, ki je enost v različnosti, svetu oznanja, da smo vsi poklicani k popolni ljubezni, kakršna je Očetova. Takšna popolnost ne pripada zgolj enemu življenjskemu stanu, ampak Ljubezni. Ljubezen pa vsakega vabi, da stopi na pot, ki jo je prehodil Kristus, v popolni razpoložljivosti svojega življenja in zavedanju, da »Cerkev pomeni biti Božje ljudstvo v soglasju z vélikim načrtom Očetove ljubezni« (papež Frančišek: Veselje evangelija 114). Tako hodimo skupaj po poti duhovne in človeške rasti v želji, da bi iskali luč Svetega Duha, prisluhnili njegovemu dihu in postajali vse bolj podobni Kristusu.
— Objave

Ciril Čuš

Župnik v obmejni župniji Žetale. Potuje po vsem svetu in pričuje o svoji izkušnji odpuščanja.
— Objave

Program Človek za druge

Človek za druge je program socialnega prostovoljnega dela. Program koordinirajo Društvo katoliških pedagogov Slovenije, Jezuitsko združenje za begunce in Društvo paraplegikov Ljubljanske pokrajine. Na pot prostovoljstva popeljejo ljudi, ki imajo željo, interes in zagnanost pomagati družbi in njenim posameznikom. Prostovoljci pomagajo na 8. različnih področjih v Ljubljani in Postojni: obiskujejo starostnike, prosti čas preživljajo z begunci, spremljajo para in tetraplegike ter slepe osebe, pomagajo pri rehabilitaciji otrok na bazenu, nudijo učno pomoč učencem, se družijo z mladimi s posebnimi potrebami ter svoj čas namenjajo igri z otroki v vrtcu. Več o programu: clovekzadruge.blogspot.si
— Objave

Dani Siter

Poročen, oče štirih odraslih poročenih otrok in dedek dvanajstih vnukov.
Izkustvo matične družine: nezakonski otrok, živel z mamo, pri sorodnikih, od srednje šole naprej – samostojen.
Študij: angleški jezik in knjižničarstvo.
Delo: samostojni komercialist, politik, samostojni podjetnik.
V letu 2000 sta skupaj z ženo Vilmo svoje izkušnje, znanje in moči posvetila delu z zakonci in družinami. Ustanovila sta društvo Družina in Življenje – DiŽ , ki ga vodita še danes. Preko društva DiŽ organizirata vikend seminarje za zakonce, pomagata ustanavljati in voditi nove zakonske skupine, usposabljata voditeljske pare, urejata glasilo, spletno stran …
— Objave

Darja in Franci Pečnik

Umetnostni zgodovinar in profesorica razrednega pouka. Spoznala sta se pri solo petju. Letos praznujeta 13 let svetega zakona. Imata 6 otrok: Rebeka (skoraj 12), Izak (skoraj 11), Ruben (skoraj 9), Klara Lucija (6 in pol), Ana (2 in pol) in Matej v nebesih. Po Matejevi smrti sta postala aktivna člana Zavoda ŽIV!M. Franci vodi program PreŽIV!M.
— Objave

Domen Golob

Prihaja iz župnije Homec pri Kamniku in je kandidat pri kapucinih. Vera ga je začela zanimati v drugem letniku gimnazije in mu je iz leta v leto postajala bolj smiselna in razumljiva. Ko je vzljubil sveto mašo, spoved in adoracijo, mu je katoliška vera prinesla srečo, ki je prej ni nikoli izkusil. Po dveh letih elektro faksa se je odločil, da bo šel v semenišče. To je pomenilo, da se je moral raziti s tedanjim dekletom, ki mu je ogromno pomenilo. Po dveh letih semenišča se je odločil, da vstopi h kapucinom. Trenutno se ukvarja še s skavti, birmansko in mladinsko pastoralo ter programiranjem.
— Objave

Domen Iljaš

Študent, živi v Ljubljani, član ekipe #deliJezusa. Knjige bolj zbira, premalo pa bere. Rad vozi moped ali kolesari, ne mara mestnih avtobusov.
— Objave

Doroteja Bizant

Študira zdravstveno nego. Rada se heca, poje in ostaja preprosto dekle. Vsak da znova odkriva čudovitost Božjega stvarstva preko narave, svete maše, adoracije in ljudi, ki jo obdajajo.
— Objave

Društvo Vincencijeve zveze dobrote

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote je humanitarna organizacija, ki od leta 2006 deluje pretežno v Ljubljani in na Mirenskem Gradu. Njihovo poslanstvo je pomagati človeku v stiski. Znotraj društva delujejo programi za reševanje problematike brezdomstva ter programi v podporo družini, njenim članom ter drugim posameznikom. Njihovo temeljno poslanstvo je ustvarjati dom kot prostor sprejetosti, pripadnosti in možnosti za osebno rast za vsakogar. Več o delu društva lahko preberete tudi na www.drustvo-vzd.si ali www.mirenski-grad.si.
— Objave

Družina Kvaternik

Oče Tomaž in žena Suzana imata enajst otrok. Živijo v Ložu v Loški dolini. Z dvema besedama bi njihovo družino lahko opisali kot “vesela” in “zadovoljna”. Pri njih doma se vsakdo lahko počuti kot doma.
— Objave

Družina Šijanec

Helena, Gregor in Lara so mlada študentska družinica iz Ljubljane. Radi imajo skavtske dogodivščine, potepanja in druženja z bližnjimi.
— Objave

s. Ema Alič

Redovnica, šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja. Živi v majhni skupnosti v župniji Šturje v Ajdovščini. Opravlja poslanstvo katehistinje, pogosto se znajde v družbi animatorjev in skavtov, tudi z mladimi na duhovnih vajah ali prijateljskih vikendih. Na YouTube kanalu Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja lahko spremljate njene video kateheze. Njena srčna želja je ljudem pomagati, da bi videli, kako lepa je naša vera in da je poznati Jezusa velik privilegij.
— Objave

s. Emanuela Žerdin

Je frančiškanka brezmadežnega spočetja Črnogorske province. Po končani srednji šoli je odšla v Črno Goro in se vključila k sestram. Mnogo let je delovala v različih državah po Evropi, kjer je opravljala različne službe v Cerkvi. V Avstriji je nekaj let živela z drugimi sestrami v mednarodni skupnosti. Z njimi je doživljala trpljenje ljudi zaradi vojn, ki so potekale na področjih nekdanje Jugoslavije. Po mnogih letih delovanja v tujini se je vrnila v Slovenijo. Sedaj je razpeta med poučevanjem verouka in ponovnim nastajanjem hiše LJUBhospica.
— Objave

Eva Klanjšček

Zapleteno dekle, ki se preprosto trudi najti življenje v Bogu in Boga v življenju. Sicer pa večino časa nasmejana Tolminka, zaenkrat še dijakinja Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani, glasbenica, ljubiteljica (uglašenega) petja, dolgih pogovorov, sprehodov, lepih razgledov, glasnih družabnih večerov in tihih cerkva. Vsak dan hvaležna, da je živa, in počasi v spoznavanju, da so tudi brazgotine lahko lepe.
— Objave

Franci Malin

Poročen in ponosen oče štirih malih nadobudnežev. Po poklicu doktor kemijskih znanosti, v prostem času pa pevec v moškem pevskem zboru Tine Kos iz Moravč in cerkvenem pevskem zboru ter dejaven v domačem prostovoljnem gasilskem društvu. Je član ŽPS v domači župniji, z ženo sta člana zakonske skupine. Ljubitelj narave in živali nasploh, zato ga osrečuje in izpopolnjuje tudi delo na domači družinski kmetiji. V življenju ga na splošno vodi misel, da z Božjo pomočjo ni nič nemogoče.
— Objave

Frančišek Horvat

Duhovnik skoraj 20 let. Deloval je na več župnijah na območju nekdanje mariborske  nadškofije in se srečeval z ljudmi različnih nazorov. Nekaj let je delal s skavti, ministranti, župnijsko Karitas, zakonskimi skupinami Družina in Življenje. Zadnjih nekaj let je odgovoren za pastoralo turizma in motoristov, saj župnijo Kapela pri Radencih, v kateri deluje, ob koncu tedna oblegajo turisti od blizu in daleč.

Novomašno geslo ” Jezus je pot, resnica in življenje.”
— Objave

Frenk Muzek

Rodil sem se v številčni globoko verni družini z osmimi otroki. Po izobrazbi sem veterinarski tehnik s še nekaj semestri študija veterine. V Ljubljani sem bil eno leto postulant Slovenske minoritske province, nato pa eno leto v noviciatu v Nemčiji. Potem sem okoli 20 let opravljal poklic radijskega napovedovalca in voditelja na radiu Ptuj, okoli 9 let na Štajerskem valu – Radiu Šmarje pri Jelšah, nekaj let pa tudi na radiu Maxi v Ljutomeru in na nacionalnem programu radia Maribor, kjer sem bil tudi redaktor nedeljske verske oddaje Iz roda v rod duh išče pot. Po delu na radijskih postajah sem bil povabljen k sodelovanju na Slovensko katoliško televizijo Exodus, že pred začetkom njenega oddajanja. Najprej sem bil tam zaposlen honorarno, sedaj pa sem že nekaj let zaposlen redno, kot napovedovalec in voditelj TV oddaj. Morda prav zato, ker me je vseskozi zelo zanimala duhovnost, življenje z Bogom in naša sveta vera, sem bil že pred več kot 20 leti povabljen na romanja v Medžugorje, najprej kot pričevalec, nato pa kot spremljevalec romarjev, saj mi je Gospod v mojem dosedanjem življenju velikokrat na zelo otipljiv način pokazal, kako mi je blizu in da drži svojo besedo. Eno teh mojih pomembnih izkušenj z živim Bogom predstavljam v svojem pričevanju za poslušalce in gledalce postne akcije #deliJezusa.
— Objave

Gašper Klančnik

Po mnogih upiranjih se je vendarle odločil predati Gospodu, sedaj je bogoslovec. V življenju skuša biti katolik brez kompromisov ter med ljudmi širiti ljubezen do zakramentov in veselje, ki izvira iz Njega, ki se nam v celoti podarja. Posebej rad ima branje in jezik ter vse, kar je s tem povezano. Šport in preživljanje prostega časa v naravi sta super recept za odličen dan.
— Objave

Grega Strajnar

Po srcu je glasbenik, v zadnjem času pa po sili razmer predvsem gradbenik ;). Dobro se počuti tudi v vlogi moža in očeta, izziv mu je pa predvsem usklajevati vse te svoje vloge.
— Objave

Gregor Čušin

Kristjan, mož, oče, glumač,
avtor sedmih monodram,
oče šestih otrok,
mož ene žene,
verujoč v enega Boga.
— Objave

Helena Rozman

Zaposlena je kot učiteljica plesa in praktikuma v Osnovni šoli Alojzija Šuštarja, kjer posreduje talente mlajšim, še večje poslanstvo pa ima kot žena in mamica štirih otrok. Uživa tudi v peki poročnih in drugih slavnostnih tort. Z možem že skoraj pet let vodita srečanja na teme odnosov in z izobraževanji rasteta še sama. Novembra 2015 je zbolela za rakom na dojki in kot kristjanka doživlja krasno življenje preko bolezni. Njena največja želja je, da bi vsi resnično spoznali Jezusa in izkusili lepoto polnega življenja že na tem svetu.
— Objave

Igor Dolinšek

Koseški župnik. Rad med ljudmi, ki so mu zaupani. Žal prevečkrat od doma, čeprav rad na poti. Vesel malih izpolnitev in uspehov drugih. Prej perfekcionist kot ne.
— Objave

Jakob Merljak

Iskalec dobrega, ljubitelj pristnih odnosov. V marsičem preizkušan, a še bolj obdarjen in blagoslovljen. Trudi se živeti pošteno in pustiti dobro sled.
— Objave

br. Jan Dominik Bogataj

Br. Jan Dominik Bogataj je frančiškanski bogoslovec. Avgusta se je vrnil iz Jeruzalema, kjer je eno leto bival in študiral. V Ljubljani se posveča študiju teologije in klasične filologije (stara grščina in latinščina), predvsem pa ga zanima bogastvo misli cerkvenih očetov, tj. krščanskih avtorjev prvih stoletij. V življenju skuša biti mož, ki zaupa v Gospoda; »kakor drevo ob vodi, ki steza svoje korenine k potoku« (Jer 17,8).
— Objave

Jan Giacomelli

Mož, študent magisterija na Fakulteti za elektrotehniko in vodja Skromnega banda. Rad smuča, igra kitaro, windsurfa, programira in še kaj. Žalost preganja z rekom: “Življenje ni potica, ampak rock’n roll”.
— Objave

Jana in Leon Kuzma

Poročena dvanajst let, imata šest otrok. Sta člana društva Družina in Življenje. Želita živeti z Bogom in Marijo. Učita se poslušati Svetega Duha, ki deluje zunaj njunih predstav.
— Objave

Jana Podjavoršek

Jana je goreča v Kristusovi ljubezni. Vsak dan hodi z Njim in poskuša vse napore in preizkušnje narediti v Njegovi navzočnosti. V službo hodi kar k Družini in tam popiše veliko strani z veliko pričevanji. Rada ima Jezusa, Marijo, zadnje čase pa ji v srcu še posebej raste ljubezen do svetega Jožefa – moža dejanj.
— Objave

Janez Dovžan

Sem dedek, ponosen na svojo družino, ljubečo ženo, pridne delovne otroke in bistre vnučke. Doma sem na Dovjem, v najlepši vasi pod soncem, med čudovitimi sosedi in svojci z božanskim razgledom na Julijce, kamor me vabi napis nad grobom Jakoba Aljaža na dovškem pokopališču: “Vsako jutro v zarji novi naši zažare vrhovi, čakajo, kdaj prideš spet.” Sam sem zaradi alpinističnih in smučarskih poškodb prizemljen, vendar se z lahkoto vsak dan dvignem v višave s pomočjo spominov, množice diapozitivov, knjig in prijateljev. In ga tudi blagoslavljam, ne glede na vreme.
— Objave

Janez E. Rus

Pet let je duhovnik in zadnjih par let župnik v Blagovici in v Šentožboltu. Očaran je nad teološkim razmislekom, ki se napaja v navdihnjeni Besedi. Pred tem pa je še kulturni antropolog, ljubitelj igranja in gora.
— Objave

Jasna Pinter

Zase pravi, da je precej jasna – nasmejana in pozitivna, težko jo je razjezit. =) Pogovarja se jasno – ovinkarjenje, neiskrenost, dvoličnost in laž jo zares živcirajo. Jasna pomeni tudi bistra – je predvsem zelo radovedno bitje, zanima jo veliko tematik, vsaj eno knjigo ima vedno na dosegu roke in večino časa se ji po glavi plete množica vprašanj, ki ji ne dajo miru, dokler jih ne razjasni. Njeno ime ji je najbolj všeč v pomenu svetlačista – čeprav so pri skavtih ali na oratoriju njeno telo in oblačila največkrat totalno umazana. Zato toliko bolj poskuša skrbeti za čistost duše – da bi se vsaj nekaj ujemalo z imenom. =) Rada ima jasno nebo, jasne noči, jasne poglede, jasne nasmehe, jasno besedo, … najbolj od vsega pa jasne ljudi, ker ji pomagajo biti še bolj … j(J)asna. — Objave

Jernej Razingar

Najstnik iz župnije Jesenice, ki je zelo vesel, da je kristjan in da pozna resnico o Bogu. Sveta birma in vera sta mu zelo spremenili življenje. Ima starejšo sestro, ki mu je lep zgled. Zelo rad obiskuje mladinski verouk, srečanja za animatorje in oratorij. Trenira judo, v prostem času pa se rad druži s prijatelji, ki so tudi del mladinske skupine na Jesenicah.
— Objave

Jerneja Jakopič

Ljubljena Božja hči, žena ljubečega moža, mati trem čudovitim otrokom, raziskovalka na fakulteti, ena od voditeljev birmancev župnij Sv. Križ, Dovje in Jesenice. Vedno znova navdušena nad lepoto stvarstva, globino ljudi, razsežnostjo trenutka … in hvaležna za neizmerno Božjo ljubezen.
— Objave

Jože Plut

Je župnik v župniji Ljubljana stolnica. Njegova duhovniška pot ga je vodila najprej kot kaplana v Škofjo Loko ter ljubljansko stolnico. Kasneje je postal župnik v Mokronogu in nato profesor verouka na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu nad Ljubljano. Najbolj pa je znan po tem, da je bil prvi vojaški duhovnik in prvi vojaški vikar v samostojni Sloveniji.
— Objave

Joži Bukovšek

Joži Bukovšek, doma z Golega Brda pri Medvodah, je likovna in Montessori pedagoginja. Ljubiteljica fotografije, slikanja v akrilni tehniki, branja, camina, mozaika, pogovorov z mladimi, svetlobe, skratka vsega, kar je lepo. Osvojila jo je tudi večna Lepota in ni bilo mogoče reči ne.
— Objave

Jožica Ipavec

Želela si je postati redovnica, a je zaradi šibkega zdravja niso sprejeli v samostan. Sčasoma je ob podpori duhovnikov in prijateljev spoznala, da je lahko srečna in živi izpolnjeno tudi v vsakdanjem življenju. Poslanstvo je našla v spremljanju bolnikov in umirajočih. Posveča se molitvi, največ pa ji pomeni sveta evharistija, brez katere ne mine dan.
— Objave

br. Jožko Smukavec

Je človek, ki ima zelo rad življenje in odnose. Ko je sprejel življenje kot brat kapucin, je šel vzklikniti skupaj s Frančiškom in brati: “Moj Bog in moje vse”. Ob duhovništvu pa se uči živeti ob besedah svetega Pavla: “Nad vsem je ljubezen, vez, ki dela vse popolno”. Juhej, skupaj naprej!
— Objave

Jurij Antončič

Pred leti je začel živeti novo, drugačno življenje. Poleg tega, da si je ustvaril družino, je v svojem srcu začel prepoznavati Jezusa. Dovoli Mu, da vodi njegovo življenje in to ga napolnjuje z velikim veseljem, ki ga želi deliti z vsemi ljudmi.
— Objave

Jure Ferlež

Je župnik v župniji Dob pri Domžalah. Veseli ga delo z mladino (skavti, ministranti, mladinski verouk), zakonskimi skupinami, rad potuje in se ukvarja s športom. Po srcu pa en velik preprost otrok. ? S svojim veseljem in razdajanjem za druge pričuje za Jezusa.
— Objave

Jure Koželj

Je župnik župnije Preska. Njegova rodna župnija so Tunjice pri Kamniku. Po končani kamniški gimnaziji se je odločil za bogoslovje in študij na Teološki fakulteti. Njegova prva župnija, kjer je deloval kot diakon, je bila župnija Ljubljana – Šentvid. Na prvo kaplansko mesto ga je g. nadškof poslal v Železnike, kjer pa sta z župnikom oskrbovala tudi župniji Dražgoše in Zali Log. Po dveh letih se je na kratko ustavil kot kaplan v župniji Ljubljana – Trnovo, nato pa je prevzel vodenje preške župnije. V času duhovniškega zorenja, pa tudi sedaj, ga je zaznamovala bližina Boga, ki opogumlja Mojzesa pri delu z Izraelskim ljudstvom, bližina Jezusa, ki podobno nas opogumlja z besedami: “In glejte, jaz sem z vami vse dni do konca sveta!” (Mt 28,20).
— Objave

Jure Sešek

Je radijski, sem in tja tudi televizijski voditelj, oče treh pobov in mož ene žene. Rad ima glasbo, gledališče, šport, predvsem pa svojo družino, h kateri skoraj šteje tudi Radio Ognjišče. Doma je pod prelepo Šmarno goro, pa vendar zelo rad potuje po svetu. Rad ima življenje in ljudi!
— Objave

Katarina Nzobandora

Žena in mama treh otrok ter enega angelčka, po izobrazbi učiteljica, se je pred štirimi leti začela ukvarjati s področjem splava in žalovanja, s pomočjo staršem, ki se srečujejo z izgubo otroka. Ob spoznanju, da se v naši družbi o žalovanju ne govori veliko, da mnogi starši čutijo kot da v tem hitrem tempu, kjer je pomembna le mladost, kariera, zunanja lepota in zdravje, skoraj nimajo pravice žalovati, se je predala novemu poslanstvu. Ker se življenje, tako njegov nastanek kot konec, nujno veže tudi na spolnost, se je začela izobraževati tudi o pomenu moškosti, ženskosti, telesa, spolnosti, kot tudi o kontracepciji in naravnemu načrtovanju družine. Svoje znanje želi deliti z drugimi in zato v Zavodu ŽIV!M deluje ne le kot direktorica, ampak tudi kot predavateljica.
— Objave

Klemen Balažič

Salezijanec, duhovnik, rojen 23. 5. 1977.

Prihajam iz lepe gorenjske župnije Šenčur. Kot duhovnik že 10 let delujem v Zavodu sv. Frančiška Saleškega v Želimljah. Tu sem vzgojitelj v Domu Janeza Boska, profesor vere in kulture na Gimnaziji Želimlje.
Odgovoren sem tudi za duhovne vaje za otroke in mlade. Moje življenje je zelo prepleteno z življenjem mladih. To poslanstvo opravljam z veseljem in upanjem, da je prav vzgoja mladih najbolj sveto poslanstvo, ki nam ga je zaupal Dobri Bog.
— Objave

Klemen Gartner

Majhen.
Glasen.
Mariborčan.
Vsak dan znova Jezusov učenec.
— Objave

Lidija Jerebic

Po poklicu je socialna delavka, ki že vrsto let pomaga in dela z materami, ki se znajdejo v hudih življenjskih stiskah in preizkušnjah. Svoje poslanstvo opravlja v Materinskem domu Karitas.
— Objave

Lidija Sušnik

Lidija je mlada ustvarjalka, ki prihaja iz Goričan pri Medvodah. Rada ima naravo, petje, igro, kitaro, prijatelje … predvsem pa Boga. Po poklicu je igralka. Biva na Kureščku pri Kraljici miru, kjer skupaj s prijatelji gradijo novo skupnost in si prizadevajo za uresničitev Marijinih in Božjih načrtov.

Na duhovni poti jo posebej navdihuje svetniška osebnost misijonarja Friderika Barage in njegovo geslo, ki ga je v polnosti živel: “Le eno je potrebno” (Lk 10,42).
— Objave

Lojze Kerin

Vinar, oče šestih otrok. Pred leti je z Jezusom sklenil dogovor, ki ga vestno izpolnjuje.
— Objave

Lucija Čuk

Je vzgojiteljica iz župnije Hrenovice pri Postojni. Prihaja iz družine s 5 otroki, brat je duhovnik. Sama se je pred kratkim vrnila iz misijona na Madagaskarju, kjer je 3 leta živela in delala kot vzgojiteljica v vrtcu. Zase pravi, da so jo Malgaši naučili ljubiti življenje in ga živeti v veselju in polnosti, predvsem z darovanjem in pomočjo za sočloveka.
— Objave

br. Luka Modic

Doma je z Blok. Čeprav je bil vzgojen v veri in je prejel vse zakramente, se je v srednji šoli močno oddaljil od Cerkve in Boga. Po končanem študiju slikarstva se je znašel v veliki praznini, ki jo je počasi, ne da bi se zavedal, začel zapolnjevati Jezus. V svojem iskanju se je vpisal na Teološko fakulteto, kjer je spoznal mlade, ki so svoje življenje stavili na Gospoda. Videl je, da Jezus tudi od njega pričakuje nekaj bolj konkretnega. Ko je spoznal br. Mitja in br. Jožka, je tudi sam premagal strah in vstopil k bratom kapucinom.
— Objave

s. Magdalena Stopar

Šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja. Še vedno povsem vedrega duha, čeprav bo svojo starost kmalu lahko zapisala s tromestnim številom. Zunanja čutila pojemajo, toliko bolj pa gleda in posluša navznoter in z vso vnemo kliče Božje usmiljenje na slehernega človeka. Nadvse ljuba ji je Jezusova obljuba: Ni takega grešnika, ki bi ga mogel kaznovati, ČE se sklicuje na moje usmiljenje.
— Objave

Maja Zajc Kalar

Jezikoslovka, a predvsem mama in babica. Rada delam – v domači župniji in širše, pišem, učim in se učim, tečem (če ne padem in si zlomim rame), drsam in kolesarim (če ne padem in si poškodujem zapestja), z očmi in srcem obiskujem Dramo (me pelje mož ?); rada grem k maši in k ljudem v svoji vasi, najraje pa na svojo njivo.
— Objave

Marija in Andrej Štremfelj

Sva zadovoljna človeka. Zaradi vsega, kar sva počela in še počneva: še plezava, sva tudi gorska vodnika, izvajava tečaje plezanja, trekinge … Živiva polno življenje v sožitju s sabo, z naravo, z Bogom.
— Objave

Marijan Veternik

Duhovnik, grešnik, eksorcist, župnik, ki se veliko srečuje z ljudmi v duhovni stiski. Njegovo življenje je zelo prepleteno z ljudmi, ki trpijo zaradi delovanja hudega duha v svojem življenju. Najlepše je takrat, ko se nekdo spreobrne in reši sil zla in znova rodi v Jezusu ter postane njegov učenec. Uživa in veruje v moč Jezusa, ki se pokaže po dobri spovedi in molitvi eksorcizma. Najpomembnejše mu je biti z Jezusom in z ljudmi pri evharistiji in tudi ob kavici.
— Objave

Marjeta in Marko

Sta mož in žena, kmalu se jima bo pridružil njun prvi otročiček. Rada se hecata, plešeta, pojeta in preživljata čas ter delata v čudovitem Božjem stvarstvu. Vsak dan znova se učita zaupati Bogu in se trudita, da bi bila delavna, poštena in zadovoljna človeka.
— Objave

Marko Čižman

V srednji šoli se je učil za kuharja. Študijsko pot je nadaljeval na biotehniški fakulteti in jo uspešno končal kot inženir živilske tehnologije. Kasneje je uspešno končal še teološko fakulteto. Sedaj je župnik v Podutiku, pred tem je bil med drugim tudi tajnik nadškofa Alojza Urana. Svojo ljubezen do kuhanja in bogato kuharsko znanje z veseljem deli s tečajniki na kuharskih tečajih, pohvali pa se lahko tudi z lastno kuharsko knjigo. Svojo moč črpa v petju, molitvi in humorju, življenje mu polepša tudi dober pogovor.
— Objave

Marko Rijavec

Župnik v Idriji, pesnik, bloger, oznanjevalec na spletu, publicist, “gruntar”, ljubitelj knjig, mladih, gora, burje in lepote.
— Objave

p. Marko Ivan Rupnik

Rodil se je 28. novembra 1954 v Zadlogu pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Leta 1973 je vstopil v Družbo Jezusovo. Njegova študijska pot zaobjema študij filozofije v Ljubljani, študij na likovni akademiji v Rimu ter teologije na Gregorijani v Rimu. Leta 1991 je pod mentorstvom p. Špidlíka dosegel doktorski naslov na Fakulteti za misijologijo na Gregorijani.

Med Slovenci je najbolj znan kot vrhunski cerkveni umetnik, saj mozaiki Centra Aletti, ki ga vodi, krasijo marsikatero slovensko in tujo cerkev. V tujini pa je poznan tudi kot odličen teolog. Tako je vrsto let poučeval na Papeškem vzhodnem inštitutu, na Papeški univerzi Gregorijani in na Papeškem bogoslužnem inštitutu sv. Anzelm. Bil je tudi svetovalec Papeškega sveta za kulturo, od leta 2012 pa je svetovalec Papeškega sveta za promocijo nove evangelizacije.
— Objave

Marko Selšek

Rojen je bil v kmečki družini, letos je srečal Abrahama. Je poročen, oče treh otrok. Podjetnik, ukvarja se z zvokom. Živi v Kamnici pri Dolskem, župnija sv. Helena. Uživa ob poslušanju in izvajanju glasbe (upa, da tudi tisti, ki ga poslušajo :)), rad uživa v družbi svojih princes in posebej v družbi svoje žene.Jezus je njegova pot, resnica in življenje. No, vsaj trudi se, da bi bila. Včasih želi biti pametnejši od Učitelja, pa se potem uči na napakah …
— Objave

Marta Habe

Pravi, da prihaja iz najlepše vasice – iz Zadloga pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Trenutno živi v Ljubljani, zaposlena je pri katoliški založbi Družina. Hvaležna je za veliko družino, prijatelje, dar vere, študij teologije, skavte, delo, talente, … In glasbo. Glasbo, ki jo povezuje s prijatelji, ji daje veselje in možnost, da je bližje Bogu.
— Objave

s. Marta Meško

Doma je iz Zakrpatja. Po študiju matematike je vstopila k Marijinim sestram čudodelne svetinje v Sloveniji. Po začetni vzgoji je delovala na Slovaškem, študirala v Rimu, od leta 2000 je odgovorna za vzgojo mlajših sester. Od leta 2005 živi in deluje v Kijevu. Blizu ji je delo z mladimi, zelo ustvarjalna je v kuhinji, na razne načine pomaga trpečim.
— Objave

Martin Golob

Župnik. Zelo rad živim in odkrivam neskončno vesolje človeka in Boga. Najlepše je zame oznanjevanje in odkrivanje načina, kako naj oznanjujem.
— Objave

Martin Zlobko

Doma je s Križa pri Komendi. Sedmo leto je duhovnik in pravi, da ima to srečo in blagoslov, da ves čas preživlja z mladimi. Svoje duhovništvo namreč živi v Zavodu svetega Stanislava, kjer poučuje na Škofijski klasični gimnaziji in je kaplan v Jegličevem dijaškem domu. Da mu nikoli ne zmanjka veselja in srčnosti, rad zaide tudi v Vrtec Dobrega pastirja. Ker je glasba tudi poezija njegovega duha, zelo rad poje, kar pa mladina že dobro ve, saj večkrat poje tudi po hodnikih šole in doma ? .
— Objave

Martina Grmek

Žena, mama, mladinska voditeljica, univ. dipl. socialna pedagoginja ter plesna učiteljica z licenco PZS in nenazadnje in hkrati prvo – Božji otrok.
— Objave

Martina Ješovnik

Rojena Mariborčanka, kjer tudi živi. Po izobrazbi klasična filologinja, po poklicu profesorica latinščine na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru, po poklicanosti kristjanka, tudi del Neokatehumenske poti v Sloveniji. S svojimi darovi se trudi živeti svoje poslanstvo v glasbi s številnimi priredbami in ustvarjanjem avtorskih pesmi, ki izvirajo iz vsakdanjega življenja, spoznanj, bojev in predvsem zahvale.
— Objave

Matej Virtič

Glasbenik je eden glavnih nosilcev svežega vala a cappelle v Sloveniji. Izšolan kitarist je vodja zbora Bee Geesus ter član skupin 4Given, A-Kamela, Čopki in Perpetuum Jazzile. Producira številne glasbene dogodke, svoje znanje in izkušnje pa deli kot izvajalec seminarjev in delavnic. Po izobrazbi je zaenkrat večni študent teologije in splošnega jezikoslovja.Je tudi član Krščanske adventistične cerkve, vnuk dveh pridigarjev, otrok zdravstvenih delavcev in brat dveh bratov.
— Objave

Mateja Pucelj

Duša, ki ji je Gospod namenil milost spreobrnjenja in s tem podaril novo življenje. »Staro življenje« je zaznamoval popoln manko staršev pa tudi ljubezni in vzgoje. Svojo praznino je kmalu začela polniti z drogami in spolnostjo. Kot pika nad i je bila (nevede) zvezana tudi s skrajnim okultizmom. Prav v to brezno je prišel Gospod.  Usmeril jo je k sebi, navzgor, odpadle so odvisnosti, življenje je začel počasi polniti s svetlobo in upanjem. Z zakramentalnim življenjem nadaljuje boj s posledicami okultizma. Kljub temu da ni verjela, da obstaja oseba, ki jo bo sprejela z vsem tem, jo je Gospod spet presenetil – ji podaril moža, po katerem zdravi njene rane iz otroštva. Res, Njemu nič ni nemogoče in dela velike stvari. Ne le za Matejo, tudi zate, ker je isti, včeraj, danes in do večnosti.
— Objave

Matevž Mehle

Kot otrok si je želel, da bi postal predsednik “celega sveta” ali pa župnik. Bog je seveda izrabil priložnost in izbral drugo možnost. Tako je sedaj v svojem srcu duhovnik. Duhovnik, ki trenutno pase ali pa lovi (obvladati je potrebno kar oba poklica) po prostranih jeseniških in goliških pašnikih in morjih. Zagret košarkaš, rad gleda risanke in se podi s svojimi brati (vsi mlajši) in trenutno tudi že z nečakom in nečakinjami. Predvsem pa nor na evharistijo in vse, kar je povezano z Jezusom.
— Objave

Matic Lesjak

Savinjčan, ki se nadvse rad potepa in prepeva.
Katoličan, ki si želi biti z Njim.
Od prihodnjega junija pa bo kot duhovnik tudi drugim pomagal živeti poglobljen odnos z Bogom.
— Objave

Matjaž Celarc

Duhovnik, navdušenec nad Svetim pismom in vsem, kar je povezano z Božjo besedo. Leta 2016 je v Rimu ubranil doktorsko disertacijo, v kateri se je posvečal Božjemu ljudstvu v knjigi Apostolskih del.
— Objave

Matjaž Grčar

Moje življenje je kot ta kitica moje pesmi:
O, glej, pa saj že letim,
v svobodi srca po svetu hitim,
in edinstveno ustvarjen
najlepšo pesem živim.
— Objave

Matjaž Venta

Živi življenjsko avanturo z Gospodom, ki ga vedno znova preseneča in navdihuje. Kot ljubitelj življenja prepoznava dragocenost vsakega spočetega otroka, zato je večkrat vodil pobudo 40 dni za življenje. Bogolovec, ki izkuša težo in radosti petega letnika v ljubljanskem semenišču, sicer pa prihaja iz župnije Dob pri Domžalah. Trenutno ob vikendih spoznava lepote medvoških koncev, saj je na pastoralni praksi v Župniji Preska pod mentorstvom sv. Janeza Krstnika.
— Objave

Meta Šavli (prej Horvat)

Majhna Gorenjka, ki se vedno nadvse rada smeji, je zaljubljena v hribe, ajdove žgance in pomivanje posode, vedno pripravljena skavtinja, vedno za potegavščine in pustolovščine, bodoča učiteljica razrednega pouka, malo umetnice po duši, zelo rada ima SNEG, rada bere knjige in gleda risanke, s pesmijo slavi Njega …
— Objave

Metka Klevišar

Upokojena zdravnica, ki je delovala na področju onkologije. Ustanavljala je Hospic, napisala nekaj knjig. Sedaj živi pri sv. Jožefu v Celju.
— Objave

Meta Zajec Bevk

Žena možu Primožu. Mama, ki je zanalašč ostala doma s svojimi mladiči. Ustvarjalka spletnih vsebin. Navdih vedno najde med ljudmi. In ko življenje postane naporno, v minimalističnem duhu ureja svoj dom. Včasih pa jo povabijo še v kakšnega, kjer skupaj pripravljajo prostor novim življenjskim dogodivščinam.
— Objave

Mica Škoberne

Danes predvsem mama 4 neukročenih fantičev in žena 1 moža. Nekoč pa tudi novinarka pri tedniku Družina in portalu Iskreni.net ter sodelavka pri programih Zavoda iskreni.net za pare in mlade starše. Raziskovalka po duši, pa čeprav ekspedicija doseže le bližnji travnik. V iskanju Resnice (tuzemske in onstranske) in Lepote (v velikem in malem). Ljubiteljica živih barv. Uživa v igranju z besedami in počasi odkriva Besedo, ki jo vedno bolj prevzema …
— Objave

Miha Kopač

Končuje študij strojništva. Se je “na frišno” odselil od doma in išče svojo poklicanost. Zelo rad ima tišino, v prostem času gre rad v hribe, na sprehod, na kolo ali teče. Njegov najljubši konjiček je fotografiranje in montaža video posnetkov. Življenje in odnose si želi živeti zares. Najbolj pa si želi, da bi, če bo Bog dal, nekoč prinesel svojo bodočo ženo v nebesa in rekel Jezusu: “Tukaj jo imaš.” :-)
Objave

Milada Kalezić

Večina jo pozna kot dobitnico Borštnikovega prstana v letu 2011 ter po vlogi Meri v filmu “To so gadi”. Odigrala je več kot 90 ženskih vlog, a najpomembnejša vloga v življenju ji ostaja, da živi poslanstvo, ki ga je doživela in prejela pri svetem krstu, to je, biti in živeti milost in dar vere. Jezus Kristus zanjo ni nekaj abstraktnega, ampak življenjska resničnost, živi Bog, ki jo je rešil pred pogubo.
— Objave

p. Milan Bizant

Je doma blizu Medvod. Po odločitvi za duhovništvo in redovništvo (je jezuit, član Družbe Jezusove) je študiral v Padovi in Rimu. Po posvečenju leta 1996 je deloval kot duhovni voditelj, študentski duhovnik, voditelj duhovnih vaj. Bil je tudi provincial slovenskih jezuitov. Živi v jezuitski skupnosti pri sv. Jožefu v Ljubljani in je član ekipe Ignacijevega doma duhovnosti.
— Objave

br. Miran Špelič

Frančiškan, rad prebira cerkvene očete in predava o njih na Teološki fakulteti.
— Objave

Mitja Bulič

Po naravi: človek, poln slabosti.
Po srcu: plesalec in ljubitelj dobre družbe.
Po poklicu: srečen duhovnik.
Po bistvu: odrešen Božji otrok.
— Objave

Mitja Polak

Sem Mitja Polak in zaključujem študij prava. Moje najljubše živali so mačke vseh vrst. Zanima me filozofija, ker si postavlja neprijetna vprašanja, na katera naš vsak dan ne želi dati odgovora.

— Objave

Mitja Rudolf

Zdravljeni odvisnik, ki je odraščal v razbiti družini in brez verske vzgoje. Že zelo zgodaj se je srečal z drogo, alkoholom in kriminalom ter zaradi tega pristal na ulici. Pot ga je vodila v skupnost Cenacolo, kjer se je srečal z Božjim usmiljenjem, kar je popolnoma spremenilo njegovo življenje. Po prihodu iz skupnosti se je poročil in si ustvaril družino, z ženo pa sta del svojega časa namenila pomoči mladim odvisnikom in njihovim družinam. V samozaložbi je izdal zbirko rožnovenskih razmišljanj svetovno znanega medžugorskega frančiškana p. Slavka Barbarića.
— Objave

Mojca Bertoncel

Teta in botrca, teologinja, tajnica Škofijskega urada za laike, župnijska sodelavka, občudovalka Božjega stvarstva in vsega lepega.
— Objave

Mojca Cukjati

Obdarjena sem z možem in osmimi otroki.
— Objave

Mojca Giacomelli

Sovoditeljica različnih evangelizacijskih programov za ženske pod skupnim imenom Ženska na polno, mama petih otrok in babica. Rada pleše, srfa, uživa v naravi in druženju. Skratka, rada živi na polno. :)
— Objave

Mojca Sojar

Žena zdravnika, mama štirim sinovom in hčerki, babica štirim vnukom, peti je na poti. Doma sem na Viču v Ljubljani. Zelo rada sem katehistinja, pela sem in še pojem v kar nekaj zasedbah, najbolj z veseljem v vokalni skupini Gloria. Članica ŽPS, ŠPS. Od leta 1994 se ukvarjam s podjetništvom – organiziranje strokovnih srečanj, že pet let pa delujem na Komisariatu za Sveto deželo. Ker me veseli delo in vzgoja mladih, sem pripravila in izvedla tudi Šolo za mlade dame. Nekaj let se tudi bolj aktivno ukvarjam s politiko – v Ljubljani sem drugi mandat mestna svetnica NSi – krščanskih demokratov in podpredsednica Ženske zveze NSi.
— Objave

Mojca Uranič

Je teologinja, mamica, žena, prijateljica, ki se rada druži in hkrati ceni samoto in tišino. Rada bere, navdihujejo pa jo ljudje, ki si upajo biti drzni in slediti Božji norosti, ne glede na miselnost sveta. Izkuša moč molitve ter se prepušča zaupanju v Njega kljub maratonskemu treningu.
— Objave

Monika Jeglič

Navdušena je nad vsem, kar vsaj nekoliko diši po delu z mladimi (za mlade). Knjižničarka, ki se z veseljem podaja tudi v vode režiranja mladinskih iger ter ustvarjanja z lutkami. Kristjanka, ki poskuša biti to, kar je in s tem pričevati. Pri vsem, kar počne, jo nagovarja svetopisemski odlomek iz Razodetja (Raz 3,15-16), ki jo spodbuja, da gori o stvareh, ki jih počne. Za besedami, ki jih izgovarja, tudi stoji. Njen moto pa je citat pisatelja C. S. Lewisa, ki pravi: “Moj ljubljeni, če si ne bi želel najti mene, ne bi iskal tako dolgo in tako srčno, kajti vsak najde to, kar resnično išče”.
— Objave

Nejc Ilc

Rad bi postal Jezusov najboljši prijatelj. Zelo rad vriska, še posebej na stopnišču, ker lepo odmeva. Je srečno poročen in novopečeni očka. Doktoriral je iz računalništva, rad pa se ukvarja tudi z glasbo in pisanjem – kot scenarist sodeluje pri Ribniškem pasijonu.
— Objave

Neža in Peter Knific

Mlada zakonca, ki sta na zakonsko pot stopila spomladi, v času prvega vala epidemije covid-19. Povezuje ju bančni račun, priimek, naslov in skupno vozilo, … hec, hec … V resnici ju povezuje veliko več kot le to. Sta aktivna gasilca, skavta, predvsem pa poprimeta za vsako ribo, kostanj ali gobo, ki jima prekriža pot. Čas rada preživljata aktivno v naravi ali s prijatelji v mladinski skupini.
— Objave

Nina Ivanič

Sem dipl. dramska igralka. Imam dva sinova, Luko in Miho. Odigrala sem veliko vlog v gledališču, na tv in filmu, najvecja in najtežja vloga pa je vloga mame, ki jo uprizarjam dan za dnem. Ko se znajdem v stiski se opogumim z besedami: V Tebi zmorem vse, ki mi daješ moč.
— Objave

Peter in Veronika Korenčan

Poročena sta dobro leto in pol, pred devetimi meseci pa se jima je pridružil Timotej. Veselita se drobnih življenjskih radosti, ob katerih čutita veliko Božjo dobroto. Po izobrazbi sta magister poslovnih ved in diplomirana babica. S svojim delom želita pričevati za lepoto življenja.
— Objave

Peter Možina

Prihaja iz vasice Rakitnik v bližini Postojne. Prej je bil geodet, od junija 2015 pa duhovnik. Sedaj služi Jezusu in ljudem kot kaplan v župniji Ljubljana Sv. Križ. Rad ima glasbo in hribe. Rad tudi moli ?
— Objave

Peter Nastran

Župnik na Koroški Beli in sodelavec za katoliško Prenovo v Duhu.
Ljudi vabi, naj se odločijo za molitev in sprejmejo vero, da nas dobri Bog v življenju rešuje in mu lahko zaupamo.
Bog je ljubezen. To je duhovno izkustvo, ki se ga malokdo zaveda. Hitro pozabimo na to, kar je temeljno. Molitev, slavljenje in Božja beseda nam pomagajo, da se zavemo Božje ljubeče navzočnosti v našem življenju.
— Objave

Peter Opeka

Duhovnik in misijonar. Je edini Slovenec, ki je bil kadarkoli nominiran za Nobelovo nagrado za mir. Je borec za pravičnost in mir v svetu, že trideset let prinaša upanje najrevnejšim na Madagaskarju, preko 100.000 ljudi je rešil iz bede življenja na smetišču. Trenutno skrbi za več kot 20.000 ljudi preko združenja AKAMASOA – »Dobri prijatelji«.
— Objave

Petra Duhannoy

V otroštvu se je najraje igrala z dojenčki in poučevala namišljene učence. Hvaležna je, da se ji je oboje izpolnilo … je učiteljica razrednega pouka in mama trem sinovom, od katerih je eden že pri Bogu. Razveseli jo nedotaknjen sneg v gorah, komaj skoteno jagnje, otroške oči in čudovit mož. Predvsem pa se raduje v védenju, da jo je Jezus odrešil in da je ljubljena Božja hči.
— Objave

Petra Skubic

Prihaja iz Grosuplja, je študentka medicine. Največje veselje v življenju ji prinašajo glasba, vera in pomoč ljudem. Poje v Zboru sv. Nikolaja, po duši violinistka, v župniji sodeluje kot cerkvena pevka, redna bralka beril, oratorijska animatorka, skavtinja, članica mladinske skupine … Sicer je mirna in tiha, svoj pravi karakter pa razkrije šele, ko jo človek dodobra spozna. Njen najljubši rek je: »Kdor lepo poje, dvakrat moli.« ?
— Objave

Pija Lorvin

Živi v skupnosti na Kureščku, pri Kraljici miru. Skupaj z ostalimi se trudi za življenje po evangeliju in v veliko veselje jim je oznanjati Gospoda. Združujejo različne smeri umetnosti, vsakovrstne kreativnosti, skratka različne talente in vse darujejo Bogu za Njegovo večjo slavo. Sama največ prispeva na likovnem področju. Radi imajo Božje stvarstvo in se skupaj veselijo Nebeškega kraljestva, ki je med nami.
— Objave

p. Primož Jakop

Doma blizu Rogaške Slatine. V duhovnika je bil posvečen leta 2007 in deloval v MIC-u (Mladinski informacijski center), nato študiral v Parizu specializacijo ter opravil tretjo probacijo. Službo kaplana v draveljski župniji je opravljal od leta 2014 do 2020, ko je postal osmi draveljski župnik.
— Objave

Primož Krečič

Duhovnik iz Vrhpolja pri Vipavi. Nekaj let je župnik v stolni župniji v Kopru, pred tem je bil duhovni voditelj bogoslovcev v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani. Ob dejavnem pastoralnem delu v ‘slovenskem Korintu’ najde čas za poglabljanje v nauk o Kristusu, o zakramentih in zlasti o ruski teologiji. Ima predavanja, duhovne vaje, piše v različne revije duhovnega značaja, se ukvarja z teologijo estetike … S sodelavci pripravlja postavitev Kleukerjevih orgel v koprski stolnici. Poudarja, da se po usmiljeni ljubezni rojeva Bog med nami tudi danes.
— Objave

Primož Križaj

Človek odprtega srca, komunikativne narave,
mnogih Božjih darov, jasnih ciljev, odločnosti,
hvaležnosti, potrpežljivosti, vere preizkušanega
in človek z dejavno ljubeznijo do bližnjih in glasbe.
— Objave

Rafko Klemenčič

Rodil se je 2. 3. 1969. Doma je s Šentviške Gore na Tolminskem.
V duhovnika je bil posvečen leta 2000. Kot diakon je služboval na Krasu, v Komnu, kot kaplan v Tolminu in Idriji. Župnikoval je v Spodnji Idriji, sedaj je župnik na Vipavskem v Kamnjah in Črničah.
Rad dela z družinami, zakonskimi skupinami, duhovno spremlja odrasle …
— Objave

Raniero Cantalamessa

je italijanski duhovnik iz reda kapucinov. Znan je predvsem kot papeški pridigar. To službo opravlja že od leta 1980, torej pod papeži Janezom Pavlom II., Benediktom XVI. in Frančiškom. Hkrati potuje po svetu in vodi duhovne vaje za škofe, duhovnike, semeniščnike in tudi za laike. Letos je na Radiu Ognjišče skupaj s slovenskimi kapucini vodil 10. radijski misijon.
— Objave

Rebeka in Alen Prelesnik

Ona je diplomirana vzgojiteljica, on teolog v izdelavi. Ona večino dneva preživi med malimi nadobudneži v vrtcu, on med nadobudneži vseh vrst kot zaposleni pri Skupnosti katoliške mladine. Obljubila sta si, da talente, ki sta jih prejela in odnose, ki so jima zaupani, čim bolj negujeta. Predvsem pa nikoli ne želita odrasti, temveč rasti – do Večnosti ?
— Objave

Rebeka in Roman Ravš

Doma sta iz okolice Maribora. Sta samostojna podjetnika, poročena, dejavna v župniji, društvu Družina in Življenje in tam, kamor ju Gospod pokliče. 
Njuna najljubša svetopisemska vrstica je Vse zmorem v Njem, ki mi daje moč (Flp 4,13).
Izgubljena sin in hči, ki sta po dolgi in naporni poti spet našla pot k svojemu Očetu.

— Objave

Robert Friškovec

Kot duhovnik opravljam svoje poslanstvo na področju skupin povezanih z zaporom. Obenem pa srečujem mnoge posameznike, ki jih ne objemajo štiri stene zapora, ampak notranja ujetost, nezmožnost odpuščanja in ranjenost. V odnosu do Jezusa prepoznavam poti, po katerih me pošilja vsak dan znova, da Ga prinašam po vsakdanjih dejanjih. Želim si, da me Jezus napolnjuje in da je On tisti, ki sije po meni na druge.
— Objave

Robi Rolih

Monikin mož; Emin, Miin in Lein oče; sin Jasminke in Zlatka; Dariov brat … Poleg tega sem vzgojitelj v dijaškem domu Škofijske gimnazije Vipava, Biljenc, v srcu (še vedno) ponosni Bosanec. Zaljubljen (poleg Monike, seveda ? ) tudi v glasbo, zaradi česa imam včasih občutek, da varam svojo ženo … z glasbo.
Nenazadnje, ta prvo: sem kristjan.
Tak, nepopoln. Kot pač kristjan mora biti. Ker če bi bil popoln, bi ne bil kristjan. Najbrž bi bil kar bog! Kakorkoli, po izkušnji izgnanstva sem potreboval nekaj časa za spoznanje, da sem tukaj in zdaj z nekim namenom, z nekaterimi talenti, s katerimi se trudim ‘trgovati’ in kar je najbolj pomembno: nisem sam!
— Objave

Rok Osojnik

Z ženo in dvema sinovoma živim v Sodražici. Po poklicu sem informatik. Najraje sem s svojo družino, zelo rad pa imam glasbo in v prostem času z veseljem primem kitaro. Sodelujem v svoji župniji in že nekaj let tudi v projektu Ribniški pasijon kot igralec in eden izmed scenaristov.

Kot odrasel človek sem postal katehumen in prejel zakramente sv. krsta, prvega sv. obhajila in sv. birme. Hvaležen sem Bogu za spoznanje, kako dragocen dar je vera. Kar je podarjeno, ni izgubljeno. Jezus, hvala Ti za ljubezen!
— Objave

s. Romana Kocjančič

Sem Frančiškanka Marijina misijonarka. Bog me po mojih predstojnikih in skupnosti pošilja tja, kjer Cerkev ni tako navzoča, kjer Kristus ni tako poznan, da bi jim oznanila, da hromi hodijo, slepi spregledajo, gluhi slišijo, pohabljeni dobijo zaupanje, ob Besedi Boga, ki osvobaja in nas hrani s kruhom življenja, da ne omagamo.

To je moje vodilo, da oznanjam Boga ljubezni in usmiljenja, ki me ljubi z večno ljubeznijo. Osvojil me je Kristus in me vodi, kot sv. Frančiška, da z njegovo močjo ‘popravljam’ Cerkev, odpiram vrata tistim, ki jih današnji svet ne mara. Moja pot oznanjevanja me je vodila iz Slovenije v Avstrijo, Francijo in Anglijo. Sedaj živim v skupnosti v Ljubljani. Moj misijon je v Uredništvu verskih oddaj na RTV Slovenija. Sem urednica in voditeljica nedeljske oddaje Obzorja duha.
— Objave

Sandra Bertalanič

Po poklicu je filozofinja, ki ima otroško srce in hrepenečo dušo po božji ljubezni. V tej božji ljubezni vidi ves smisel svojega bivanja in ji predstavlja največje bogastvo njene duše in srca. Po eni strani se skupaj z otroki potaplja v preprostost bivanja in stvarstva, po drugi strani pa se s pomočjo Gospoda, sv. Janeza od Križa in sv. Terezije Benedikte od Križa ter z ostalimi mistiki in cerkvenimi učitelji poglablja v mistiko oziroma mistično izkušnjo ljubezni oziroma Boga. Biva na Kureščku, v nastajajoči skupnosti, v kateri se skupaj z ostalimi daruje Bogu, da bi lahko On po njej in po ostalih izpolnil Svojo voljo. V tem izkušanju skupnega življenja ji Gospod kaže svojo kreativnost in veličino, saj združuje različne darove v eno samo kreacijo, kreacijo ljubezni, pa naj bo to skozi sliko, besedo, glasbo, igro, itn. Bog Sandro pri tej kreaciji uporablja skozi sliko, umetniškim izdelkom, igro, predvsem pa skozi delo z otroki.
— Objave

Sanja Obaha Brodnjak

Ljubljena Božja hči, žena, mati sinka v večnosti, nepoboljšljiva ljubiteljica odnosov in strastna slavilka Boga

Jezus ji je dal milost, da se je zaljubila Vanj na prvi pogled, kot odrasla in že poročena žena.

Pri svojem delu mladinske delavke in psihosocialne svetovalke v Salezijanskem mladinskem centru Maribor jo vodi don Boskovo vodilo “Mladi naj ne bodo samo ljubljeni, ampak naj tudi vedo, da so ljubljeni.” 

Osebni odnos z Bogom, Evharistija in Božja Beseda so pomemben del njenega vsakdana. Od tod črpa moč in ljubezen za življenje, odnose in delo z ljudmi. Težkih tem se ne boji, saj verjame, da jo prav tam čaka Bog in želi, da Mu služi. Meni, da mora biti Moč Ljubezni vidna in dejavna v nas in po nas kristjanih. Če ni, smo slaba reklama za Jezusa.
— Objave

Sara Fekete

Prihajam iz Ljubljane. Stara sem 17 let in obiskujem Srednjo vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana. V prostem času rada gledam filme, se družim s prijatelji in preživljam čas z družino. Sem iskrena, prijazna, družabna in pozitivna oseba. Zelo rada pomagam ljudem in širim pozitivno energijo, veselje in ljubezen.
— Objave

Silva in Nace Volčič

31. marca 2016 sta se odpravila po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tam, kjer se dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med nami – zapostavljene, prezrte in odrinjene. Skupaj z desetimi prijatelji sta ustanovila dobrodelno društvo Operando, izkušnje iz njunega potovanja pa redno pišeta na blogu www.operando.org.
— Objave

p. Silvo Šinkovec

Študiral je defektologijo, filozofijo, teologijo in psihologijo. O človeku je tako razmišljal z različnih gledišč. Bil je vzgojitelj v dijaškem domu, šolski svetovalni delavec, še vedno pa je terapevt, voditelj delavnic in seminarjev, predavatelj, mentor prostovoljnega dela, voditelj duhovnih vaj in duhovni spremljevalec. Ureja revijo Vzgoja.
— Objave

Silvester Jagodic

Mož, oče trem otrokom in dedek 5 vnukov. Srečno drugič poročen se vsak dan veselim trenutkov, ki mi jih Gospod podarja. Z ženo Lidijo vodiva Hotel Silvester. Hvaležen sem za dar vere, ki so mi ga posredovali moji starši. Trudim se, da bi ga posredoval tudi vsem drugim, s katerimi se srečujem. Zelo smo ponosni in Bogu hvaležni, da smo v hotelu preteklo leto 2021 kar nekajkrat gostili duhovne vaje, ki jih je vodil duhovnik dr. Peter Nastran.
— Objave

Simona in Matjaž Kosi

Sva Simona in Matjaž Kosi, starša štirih otrok. Smo tradicionalna krščanska družina, ki pa deluje na netradicionalnih socialnih omrežjih kot sta TikTok in Instagram. Tam kot t. i. influencerji širimo dobro voljo, smeh, zabavo in pa tudi vrednote, ki nas kot družino delajo močne. To so vera, skromnost, ljubezen in zaupanje. S svojimi vsebinami radi hodimo po robu sprejemljivosti, saj tako k ogledu naših videov privabimo več ljudi. V času korone in težkih časov smo pojem sprostitve in veselja.
— Objave

Simone Kindermann

Je mama petih otrok. Po poslanstvu je doula, kar pomeni, da je na razpolago in v čustveno oporo ženi pred porodom, na porodu in še kratek čas po njem. Izobrazbo in certifikate je pridobila pri mednarodni organizaciji Childbirth International. Skupaj z vero v Jezusa jo njeno poslanstvo osvobaja in zdravi v njeni najgloblji rani, hkrati pa jo Jezus uporablja za orodje, ko tolaži in spodbuja najbolj ranljive žene, porodnice.
— Objave

Skupnost Barka

V skupnosti Barka skupaj živijo osebe z motnjo v duševnem razvoju in brez nje. S prihodom prvega stanovalca je postala Barka kraj veselja in predvsem dojemanje drugačnosti kot dar in ne kot breme. V dveh stanovanjskih hišah v Zbiljah pri Medvodah 18 oseb z motnjo v duševnem razvoju in 16 asistentov skupaj živi, dela, gradi pristne osebne odnose, vzajemna prijateljstva ter odkriva meje in zmožnosti. Kot društvo so del mednarodne organizacije L’Arche, ki je navzoča v 43 državah sveta in združuje 140 takih skupnosti. Njihovo poslanstvo je svetu predstaviti darove oseb z motnjo v duševnem razvoju in skupaj delati v smeri bolj humane družbe. Več o Društvu Barka si lahko preberete na njihovi spletni strani.
— Objave

Slavilna skupina Veselje

Po romanju v Medžugorje, avgusta 2005, je vodja skupine Eli Sarjaš dobila zamisel in željo prenesti tamkajšnjo duhovno glasbo na slovensko ozemlje. Tako je začela delovati skupina, ki je v začetku štela štiri člane, ki so peli in igrali na bisernico, brač, kitaro in bas. Po vsakem romanju v Medžugorje in po molitvah so se jim pridruževali novi člani. Skupina se je krepila, spreminjala, eni so odhajali, drugi prihajali. Marija jih je iz različnih krajev povezala v eno Slavilno skupino Veselje, ki danes šteje trinajst članov. Izvajajo duhovno glasbo vseh žanrov. Druži jih vera, veselje do muziciranja in tesno prijateljstvo. Člani skupine so: Eli Sarjaš, Stanko Fekonja, Gregor Potočnik, Vanja Rantaša, Lea Kocbek, Ana Marija Kavaš, Tadej Kavaš, David Gosak, Bojana Semenič, Hieronim Belak, Ingrid Müller, Damijana Tkalčič in Lidija Kos.
— Objave

s. Snežna Poljanšek

Flp 3,12: … ker je tudi mene osvojil Kristus Jezus.

Po končanem študiju slovenistike in francoščine je ob Božji besedi odkrivala pot za Gospodom, ki jo je pripeljala v Karmeličanski samostan v Sori, kjer v molitvi v tišini in samoti, med delom, pri skupnem sestrinskem druženju odkriva čudoviti načrt odrešenja za svoje življenje.
— Objave

s. Snežna Večko

Je uršulinka, doma iz Koroške. Več let je predavala Sveto pismo na Teološki fakulteti v Mariboru, nekaj časa tudi bogoslovcem na Salomonovih otokih. Vodi biblične in druge skupine, piše svetopisemske razlage, sodeluje v medijih. Deluje v župniji Preska.
— Objave

Sonja in Dušan Horvat

Živita v kraju treh src, Radenci. Razlika med njima je očitna, tudi v starosti dva krat po tri leta. Žena je sredotežno bitje, mož pa sredobežno, zato je bilo nujno, da v njun čoln življenja vstopi Jezus, saj se trojna vrvica, privezana na sidro Božje milosti, ne pretrga hitro. Zavezo z Bogom sta v poročni obljubi sklenila pred tridesetimi leti. Imata odrasla otroka, Amadejo in Filipa, na ženino molitev pa se jim je pridružila še Katarina, ki je v devetih letih postala zvezdica njihove družine. Čeprav sta preizkušana, verjameta v Božji načrt in goreči grm Božje ljubezni, ki nikoli ne zgori v puščavi naših hrepenenj. Trudita se umirati v sebičnosti in vsak dan graditi medsebojni odnos, za katerega je vredno živeti in ga podarjati naprej. Zato sta sprejela poslanstvo in postala voditeljski par dveh zakonskih skupin, ki pripadata velikemu gibanju Družina in Življenje. Sprejela sta tudi mandat regijskega voditeljskega para sedmim zakonskim skupinam. Zelo sta vesela, ko jima uspe v novo skupino privabiti pare, ki želijo preraščati svoj odnos v sozvočju Besede. Veselita se tudi starosti, ko bosta postala zrelejša v ljubezni. Zase in za druge.
— Objave

Sonja Pungertnik

V prvi vrsti je žena in mati, ki se trudi hoditi za Jezusom. Leta 1999 je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in si pridobila naziv prof. defektologije. Pozneje je opravila I., II. in III. stopnjo izobraževanja iz realitetne terapije in pridobila certifikat, da pri svojem delu lahko kvalificirano uporablja teorijo izbire pri vodenju in svetovanju ter poučevanju. Svoje znanje je nadgradila še s študijem Duhovnega izpopolnjevanja na Teološki fakulteti v Ljubljani ter s štirimi leti neformalnega izobraževanja s področja duhovnega spremljanja in Svetega pisma v okviru Ignacijevega doma duhovnosti.
Tri leta je delala kot učiteljica, nato šest let kot izvajalka programov na področju socialnega, invalidskega in družinskega varstva, od leta 2007 pa je zaposlena v Zavodu sv. Ignacija – Ignacijevem domu duhovnosti. Leta 2006 je prejela priznanje Andragoškega centra Slovenije za izjemne dosežke na področju izobraževanja odraslih, v letu 2014 pa je bila izbrana za Slovenko leta.
Njeno znanje dopolnjujejo dragocene življenjske izkušnje, ki jih ima kot od rojstva slepa oseba. Iz njih izhaja njena osnovna življenjska drža, da je prizadet le tisti, ki ne ljubi.
— Objave

nadškof Stanislav Zore

Rodil se je 7. septembra 1958 v vasi Znojile, župnija Sela pri Kamniku. Leta 1984 je naredil slovesne zaobljube, leto pozneje pa je prejel mašniško posvečenje.
Po novi maši je opravljal kaplansko službo najprej v župniji svetega Frančiška v Šiški, potem pa še na več mestih. Večkrat je bil hišni predstojnik. Bil je definitor province, provincialni vikar in dva mandata provincialni minister Slovenske frančiškanske province sv. Križa. Dvakrat je bil magister novincev in magister bratov z začasnimi zaobljubami. Bil je tajnik provincialnega tajništva za vzgojo in študij. Bil je predsednik Južnoslovanske konference provincialnih ministrov OFM in član operativnega odbora Zveze manjših bratov Evrope. En mandat je bil tudi član zbora svetovalcev koprske škofije. Dvakrat je bil predsednik Konference redovnih ustanov Slovenije.
Škofovsko posvečenje je prejel na praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, 23. novembra 2014, v ljubljanski stolnici ter uradno prevzel Nadškofijo Ljubljana.
Za škofovsko geslo si je izbral svetopisemske besede: “Veselite se v Gospodu” (Flp 4,4).
— Objave

Špela Golob

Študira na fakulteti za socialno delo. Najraje daruje čas za mlade. V življenju bi rada dosegla srečo, ki nam jo Bog obljublja. Njeno življenje je misel o smislu življenja, ki ji jo je zaupal ameriški duhovnik v Krakovu leta 2016 na svetovnem dnevu mladih: »Learn how to love.« (Nauči se, kako ljubiti.)
— Objave

br. Štefan Kožuh

Svoje otroštvo je preživel na Gostečah pri Škofji Loki. H kapucinom je vstopil leta 1982, teologijo pa je študiral v Ljubljani in Rimu. V duhovnika je bil posvečen leta 1989.

Za časa svojega redovnega življenja je bil vzgojitelj novincev, predstojnik samostana v Vipavskem Križu ter svetovalec provinciala, nato provincial slovenskih kapucinov, leta 2012 pa je postal generalni vikar kapucinskega reda. V Slovenijo je vpeljal Delavnice molitve in življenja.
— Objave

Štefan Pavli

Kot duhovnik deluje v župnijah Kresnice in Hotič. Poleg poslanstva širjenja evangelija pri katehezi, drugem pastoralnem delu v obeh župnijah in številnimi srečanji z ljudmi, sodeluje v moderatorski ekipi Pastoralne službe v Ljubljani, ki pripravlja srečanja za člane ŽPS. V prostih trenutkih si rad vzame čas za dobro knjigo, sprehod v naravi, šport (posebno smučanje in planinarjenje), vrtnarjenje in sadjarstvo.
— Objave

Tadej Ložar

Študent 5. letnika teologije in bogoslovec škofijskega bogoslovnega semenišča v Ljubljani.
— Objave

Tadej Ogorevc

Rad poje, igra kitaro, potuje ter se ukvarja z različnimi športi. Rad snema, slika in nastopa pred kamero. Vodi tudi slavljenje v cerkvi ter se zelo rad ukvarja z otroki ter je animator.
— Objave 

Tadej Vindiš

Mož in oče štirih otrok, pevec in avtor skupine Svetnik, samostojni podjetnik, po izobrazbi pa profesor teologije in pedagogike. Z založbo in spletno trgovino PrepihMedia se trudi širiti sodobno krščansko glasbo – glasbo, ki nas vodi k Bogu. S skupino Svetnik je izdal svoj četrti album Popolna ljubezen, ki je eden izmed sadov molitev in duhovnih bojev v času preizkušenj. In prav v teh težkih časih se je Bog še bolj razodel s svojo bližino in blagoslovi kot zvesti in ljubeči Oče …
— Objave

Tadeja Kerže

Rojena 1976 v Murski Soboti, leta 2004 magistrirala iz primerjalne književnosti in literarne teorije, natančneje na temo dejavne ljubezni pri Dostojevskem. Po pisanju za različne medije, zlasti se je zanimala za področje literature in zgodovine, se je posvetila družini. Je ponosna mama petih sinov in srečna žena moža Iva, ki ga podpira pri njegovem filozofsko-publicističnem ustvarjanju.
— Objave

Tine Povirk

Sem športni glasbenik, iznajdljiv in prijazen, v službi vam kot duhovnik. Rad se družim, v avtu pa poleg rožnega venca največ uporabljam tempomat. Hvaležen sem za svojo primarno družino, za sobrate duhovnike ter vse (vključno s Teboj), ki potujemo na poti svetosti.
— Objave

Tomaž Kete

Najprej bi rad bil Jezusov učenec, živel in delal z njim, ter bil brat vsem, ki mi jih Bog pošlje na pot. Ljubitelj narave, sten in vrhov, bližine Boga v veličini vrhov in drobnih cvetovih. Župnik pri sv. Marku v Kopru.
— Objave

p. Tomaž Pinter

Je frančiškan in duhovnik, duhovni asistent sester klaris v Nazarjah, duhovni spremljevalec pri e-pripravi na zakon in skupnosti Iskreni.
— Objave

Tomo Orbanič

Samooklicani nekritični mislec, sicer pa entuziast in neroda na veliko področjih. Uradno alpinist in dohtar. Vsak dan znova kristjan, ki se vsak dan znova izgubi, včasih na srečo tudi v Božji milosti.
— Objave

Tone Česen

Je duhovnik ljubljanske nadškofije. Devet let je bil kaplan v Zavodu sv. Stanislava, od 2013 je tajnik Medškofijskega odbora za mladino pri SŠK in tudi direktor kolegija Skupnosti katoliške mladine. Poleg dela z mladimi mu je v veselje potepanje po naravi, ker sicer preveč časa preživi pred računalnikom.
— Objave

p. Toni Brinjovc

Minorit, diplomiran fizioterapevt, 4 leta delal kot bolniški duhovnik v UKC Ljubljana in Onkološkem inštitutu. Pastoralno deluje na področju dela z ljudmi v stiski, duhovnega spremljanja in vodenja duhovnih vaj. Trenutno je župnik v Turnišču.
— Objave

Toni Kmet

JAlenkaNejcKastelicrje, kamor se vedno znova rad vrača, s seboj na romanje pa rad odpelje tudi skupine romarjev. Njegove priljubljene besede so: “Bog je ljubezen! Bog je ljubezen! Bog je ljubezen!”
— Objave

Urban Lesjak

Urban. Resničen, hiter, strasten in že zaradi skavtskega imena vedno zaljubljen. Postavljen v veliko različnih vlog. Najljubše so: biti prijatelj, sopotnik, ljubljeni Božji otrok. Tudi ostale se trudim imeti rad. Kar velikokrat uspe. Z Božjo pomočjo. Se kdaj izgubim, ampak vedno najdem pot, ker je cilj globoko v srcu.
— Objave

Urška Valjavec

Žena, poročena 15 let, in mama šestim otrokom; trije so že srečni pri Bogu: Špelca in Krištof zaradi spontanega splava, Rožle zaradi rakavega tumorja. Vztrajna Kresnica od leta 1992, po srcu za vedno skavtinja. Animatorka, poznana po bansih, nekdanja Hitra polžinja (Stična 2001–2003). Tudi pravljičarka, pripovedovalka zgodb, ljubiteljica plesa in dobre slavilne glasbe, gora, čokoladnega sladoleda ter pisem, poslanih po pošti. Obožuje morje v vseh letnih časih ter veter, ki prepiha do kosti in odpihne vse slabo, a prinese nov zagon …
— Objave

Uršula Ješe

Je žena in mati. Pa tudi socialna delavka in terapevtka, ki se ukvarja predvsem z vprašanjem, kako otrokom, ki so dani v rejništvo ali pa posvojeni, ponovno vliti zaupanje v odnose, kljub primarni rani zapuščenosti. Zelo rada ima jutra, svoj zvezek, kjer zapisuje pogovore z Bogom in seveda moža ter devetmesečno Ronjo ?.
— Objave

Vesna Mlakar (prej Vilčnik)

Je poročena in mamica polnoletnega Matija; diplomirana filozofinja in specialistka za pomoč z umetnostjo – dramska terapevtka. V življenju ji največ pomenijo družina in prijatelji, sicer pa rada poje, pleše in bere knjige. Je aktivna članica društva Snop, ki nudi pomoč ranljivim skupinam ljudi, še posebno otrokom in mladostnikom z avtizmom. Veruje Vanj, ki je pot, resnica in življenje. Tri stvari, brez katerih v življenju ne bi mogla, so vera, upanje in ljubezen.
— Objave

p. Vid Lisjak

Frančiškan, ki deluje v župniji Marijinega oznanjenja v centru Ljubljane. Goji veliko ljubezen do glasbe, tako ljudskega petja kot zahtevnejših muzikalnih kompozicij.
— Objave

Vid in Anja Planinc

Spoznala sva se pri šestnajstih letih. Najino pot je zaznamovalo predvsem iskanje poklicanosti, boj s pornografijo in odkrivanje, kaj zares pomeni živeti z Jezusom. Po dolgem iskanju ter mnogih padcih in vzponih sva se odločila za zakrament svetega zakona, ki sva ga sklenila pri triindvajsetih. Pred kratkim pa naju je Bog blagoslovil tudi s prvim otrokom.
— Objave

Vilma Siter

Poročena, mati štirih odraslih poročenih otrok in babica dvanajstih vnukov.
Izkustvo matične družine: rojena sem kot druga od štirih sester; mladost sem preživela v krščanski družini, oče mizar, mama gospodinja.
Študij: medicina, kasneje tudi specializacija iz splošne medicine.
Delo: 20 let sem delala v splošni ambulanti v Krškem in na Senovem.
V letu 2000 sva skupaj z možem Danijem svoje izkušnje, znanje in moči posvetila delu z zakonci in družinami. Ustanovila sta društvo Družina in Življenje – DiŽ , ki ga vodiva še danes. Preko društva DiŽ organizirava vikend seminarje za zakonce, pomagava pri ustanavljanju zakonskih skupin, usposabljava voditeljske pare, organizirava Moške in Ženske zajtrke, urejava glasilo DiŽ, spletno stran …
— Objave

zakonca Jezeršek

Starša šestih nadebudnih otrok. Dom sta si ustvarila v Žlebéh, župnija Preska pri Medvodah, kjer v skupnost vsak po svojih močeh in talentih prispeva delček sebe. Otroke se trudita vzgajati za pozitivne vrednote, da bi zrasli v odgovorne ljudi. Pred leti jih je zadela huda preizkušnja, skozi katero so naredili korak k osebnostni in duhovni rasti. Hvaležni so Bogu, da so obdarjeni in povezani s številnim sorodstvom in prijatelji.
— Objave

Žarko Trušnovec

Alpinist, kolesar, gorski reševalec, psiholog, učitelj, načelnik GRS postaje, predvsem pa človek. Srečevanje s smrtjo mu ni tuje. S skupino psihologov nudi podporo tudi drugim reševalcem in prostovoljcem. Letos je prejel priznanje Targa d’argento, pomembno mednarodno nagrado za dobrodelnost v gorah.
— Objave

Živa Štiglic

Zase pravi, da je ljubljena in dragocena Božja hči, ki ji je Bog očka dal novo življenje, ki se ga vsak dan znova veseli in ga želi živeti v polnosti! Rada pleše, sama, v paru in skupini, poje – vsepovsod, rada veliko in dobro je :), gleda pocukrane filme pod toplo odejo, govori o moči ženske lepote in uresničene ženskosti, velikokrat se hkrati joka in smeji, zaljubljena je v življenje, ki ga zajema s polno žlico, in v Jezusa. Aja, pa v dobro kavo.
— Objave