Adventni vodič k Jezusu

advent 2022

Si se kdaj odpravil v gore, pa nisi točno vedel, katero pot izbrati, da bi prišel na cilj? Se ti nekaj podobnega dogaja na začetku adventa, ko ne veš, katero pot izbrati, da bi na božično noč našel Jezusa? Vabimo te, da se skupaj z nami odpraviš iskat novorojenega Jezusa.

Z adventno akcijo pričnemo 28. novembra 2022.

Nikoli sam

post 2022

Kristus vabi, da vzameš vsak dan svoj križ in hodiš za njim. Ob tem pa ti obljublja, da ne boš nikoli sam. Kajti kot kristjan nisi in ne boš NIKOLI SAM. Tvoj Oče, ki je v nebesih, ti preko stvarstva, ljudi in dogodkov vedno zagotavlja svojo skrivnostno prisotnost tako v veselju kot trpljenju.

Vabljen, da se z nami podaš na šesttedensko pot skozi post.

Jožefova pot do jaslic

advent 2021

Ekipa #deliJezusa te z letošnjo adventno akcijo vabi, da se skupaj s svetim Jožefom sprehodiš po njegovi poti do Jezusovih jaslic. 

Sveti Jožef je mož dejanj in ne mož besed. Ali veš, da Marijin zaročenec v Svetem pismu ne spregovori niti ene besede? Njegova priprošnja pri Bogu je izjemno močna in njegovo življenje je zgled mnogim ljudem, saj je živel preprosto, skrito življenje v Nazaretu. V cerkvenem letu sv. Jožefa ti želi ekipa #deliJezusa na kratko predstaviti svetnika, ki ga je Bog izbral za varuha Jezusa Kristusa na Zemlji, in njegovo živo delovanje med nami.

Vsak teden adventa lahko z nami odkrivaš Jožefovo pričakovanje rojstva Odrešenika. Z adventno akcijo pričnemo 29. novembra. Spremljaj nas in deli Jezusa z drugimi tudi ti!

Ali me slišiš?

post 2021

Bog prav tebe sprašuje: »Ali me slišiš?«

Z različnimi pričevalci in izkušnjami, kako slišijo Boga, želimo predstaviti, kako On nagovarja svoje otroke. Tokrat se osredotočamo na Božjo govorico človeku. To pomeni, da je Bog živ in si želi le najboljše za nas. Trudi se nas poklicati nazaj na pot, ki jo ima pripravljeno za nas že od začetka stvarjenja. Kako pa človek sploh sliši Boga, ko pa je toliko motečih dejavnikov? Ali je nagovarjal le preroke in svetopisemske očake? Kaj pa, če Ga ne slišim? V videih se poskušamo dotakniti teh vprašanj, in še več.

V postni akciji se nam z odpiranjem pomembnih družbenih vprašanj pridružuje Bratstvo Veselje evangelija, ki želi pokazati na spremembe, ki se dogajajo okoli nas, na nas vedno bolj vplivajo in jih ne moremo preslišati. Kratki nagovori želijo predstaviti stiske, s katerimi se sooča človeštvo, in iskati odgovore nanje. Vodilo pri tem je evangelij, ki trka in vstopa v naše življenje tudi na področju ekonomije, družbe in politike.

Ne boj se in prisluhni Bogu!

preROJEN

advent 2020

Znova se lahko rodiš, če prisluhneš Bogu in mu dovoliš, da te prerodi, ti da novo upanje in veselje. Pridruži sem nam v letošnji adventni akciji preROJEN. V štirih adventnih tednih te čaka osem izjemnih pričevanj in molitev v živo.

VSTANI!

post 2020

Geslo Vstani! hoče poudariti možnost, da v postu na novo zaživimo, se prenovimo. Spodbuja, da se zganemo, da vstanemo “s kavča” svoje udobnosti in stopimo na pot. Začetek je ponavadi težak, a z Bogom bo šlo, pri Bogu ni nič nemogoče. On je tisti, ki nas dviga, ki komaj čaka, da vstanemo iz svojega greha in oblečemo novega človeka. Toda preden bomo lahko oblekli novega človeka, je potrebno sleči starega. Da bi spoznali, kaj je “staro”, odveč, kar nam ne prinaša prave sreče, se je potrebno napotiti za Jezusom. Na poti je pomembna vztrajnost in potrpežljivost. Pričevalci nas bodo s svojimi zgodbami spodbudili k dobremu, k temu, da si od Boga izprosimo pogum, da začnemo, ne obupujemo, temveč vedno znova »vstajamo«, se hranimo z Božjo besedo in nadaljujemo pot za Jezusom.

BOGASTVO UBOGIH

advent 2019

Želiš doživeti čudovit, BOGat božič? Takega, ki te bo resnično osrečil, te oBOGatil? „Ubogi nas spominjajo na neminljivo BOGastvo: ljubezen do bližnjega” pravi papež Frančišek. Zberi pogum in se odloči, da boš delil čas in ljubezen uBOGim, potrebnim, „nevrednim“, takim, ki ti ne morejo povrniti … Ne išči na koncu sveta, ampak v svoji domači hiši, pred svojim pragom, v svoji ulici, skratka med ljudmi, ki jih poznaš, pa jih vendar ne poznaš. Izberi pot ljubezni.

REŠEN SEM!

post 2019

Tudi ti hrepeniš po tem, da bi se znebil vseh grešnih navlak in bi končno svobodno vzkliknil: “Rešen sem”? 7 tednov, 7 videov Projekta Sveto pismo, 7 pričevanj in 7 priložnosti, da skupaj izmolimo to milost zase in za druge.

ADVENT ≠ VESELI DECEMBER

advent 2018

Zamenjaj zabavo za notranji mir. Zamenjaj hrup nakupovalnih središč za molitev in zahvaljevanje za vse, kar imaš. Zamenjaj lučke za Luč, ki prihaja. Saj ADVENT ≠ VESELI DECEMBER.

POST = VESELJE?

post 2018

S tem navidez nelogičnim vprašanjem in drugimi, ki sledijo, želimo spodbuditi naše razmišljanje o globljem smislu trpljenja, preizkušenj, vere, služenja, spovedi in resnice. Vse to so teme, s katerimi se verjetno vsi težko soočamo, včasih se jim celo izogibamo, a vendar nas vse vodijo v tisto pravo veselje v Gospodu.

KORAK DLJE

med letom 2018

Adventna akcija Upaj si! se je z novim letom prevesila v svoj drugi del, ki smo ga poimenovali Korak dlje. Prišel je čas, da postanemo konkretni. Mi vas vabimo na konkretne dogodke, kjer vam bomo ponudili novo izkušnjo, vi pa bodite konkretni in se dogodka udeležite ter postanite dobrodelni.

UPAJ SI!

advent 2017

Prometne nesreče, krivice, razbite družine, naravne katastrofe, prepiri, vojne, … Še celo otroci opazijo, da dobro izginja s sveta. Pa je res vse slabo? To se sprašuje tudi Serafinček, ki gre v širni svet poiskati dobre ljudi. Upaj si tudi ti in se nam pridruži!

BLAGOR TI!

post 2017

V postu so o blagrih razmišljali naključni mimoidoči, duhovniki in pričevalci, ki so posamezen blagor podkrepili z osebno izkušnjo. Blagor ti!

JEZUS JE…

advent 2016

Tokratni adventni akciji smo dali naslov Jezus je … in s tem želeli izzvati vprašanje, kdo je Jezus zate. Naj radostna vest o pričakovanju rojstva našega Odrešenika sije na tvojem veselem obrazu!

ČUJ Z MENOJ

post 2016

V postnem času so vas prek kratkih filmčkov ponovno nagovorili bolj ali manj znani Slovenci, ki so na podlagi dnevne Božje besede s teboj delili svojo izkušnjo vere v Jezusa. Ob tem so te povabili, da razmisliš ter pričuješ o svoji veri tudi ti.

Jezus je rekel: »Nihče svetilke, potem ko jo prižge, ne pokriva s posodo ali jo postavlja pod posteljo, ampak jo daje na podstavek, da tisti, ki vstopajo, vidijo luč.« (Lk 8, 16)

ADVENT 2015