Si želiš Sveto pismo doživeti na svež in poseben način?

The Bible ProjectThe Bible Project (“Projekt Sveto pismo”) je serija 150 kratkih epizod s svetopisemsko vsebino. Videi, ki s pomočjo animacij podajajo svetopisemsko zgodbo, nas s preprostim posredovanjem Božje besede vabijo k razmisleku in spodbujajo osebno poglabljanje vere. So tudi odličen način kako mladim približati Knjigo vseh knjig.

Ovira pa je lahko jezik. Zato se Svetopisemska družba Slovenije in zavod Pridi.com skupno lotevamo postopnega prevajanja tega gradiva. Kot prvi korak smo s slovenskimi podnapisi že opremili dva videa in z njima si želimo pridobiti čim več povratnih informacij od vas, uporabnikov. Od tega je odvisno tudi nadaljevanje prevajanj, saj si želimo posloveniti celotne videe: slikovno gradivo, glasova, ki pripovedujeta ter spletno stran in druga spremljevalna gradiva. Najprej pa moramo ugotoviti, če je za to dovolj zanimanja med vami.

Tu si na potezi ti! Oglej si spodnja videa in odgovori na kratko anketo. Če bomo prejeli dovolj pozitivnih ali dobronamerno kritičnih odzivov, bomo z delom nadaljevali, sicer ga bomo pa opustili.

P.s. Če se slovenski podnapisi ne odprejo sami od sebe, klikni na zobato kolo v spodnjem desnem kotu videa in nato na »Podnapisi« ter v seznamu izberite »Slovenščina«.

Kaj je Sveto pismo

Evangelij po Marku

Ekipa #deliJezusa