Dragi prijatelj!

V teh dneh v različnih koncih Slovenije pripravljajo uprizoritve Jezusovega trpljenja. Zbrali smo le nekaj informacij, kje si jih je mogoče ogledati in se tudi na ta način pripraviti ali praznovati velikonočne praznike.

1. Ribniški pasijon

“Ne bojte se, otroci moji. Ne bojte se Očeta, ne bojte se mojega Sina in ne bojte se Svetega Duha, ki sedaj prihaja na vse vas. Ne bojte se, veselite se!” S temi besedami Marija, Jezusova in naša mati, spodbuja in hrabri apostole, ki so na binkoštni praznik zbrani skupaj in se nad njih razlijejo darovi Svetega Duha. Z istimi besedami nagovarja danes tudi nas, naj se ne bojimo pokazati vere v Jezusa Kristusa, naj se ne bojimo biti Njegovi apostoli veselja in miru, naj se ne bojimo svetu prinesti radostne novice.

To je glavni poudarek že 12. Ribniškega pasijona, ki letos nosi naslov BODITE POGUMNI! Več kot 170 ustvarjalcev pasijona se že več mesecev pripravlja, da bodo lahko v mesecu marcu in aprilu med ljudi ponesli zgodbo Jezusovega delovanja, trpljenja in vstajenja, ki jo zapečati prihod Svetega Duha.

Ribniški pasijon 2018 si bo mogoče ogledati:
– v športni dvorani KOČEVJE v soboto, 24. 3. 2018,
– v športnem centru RIBNICA v ponedeljek, 2. 4. 2018,
– v športni dvorani Brinje GROSUPLJE v nedeljo, 8. 4. 2018, in
– v športni dvorani Trata ŠKOFJA LOKA v soboto, 14. 4. 2018.

Več o Ribniškem pasijonu si lahko prebereš na: https://www.ribniskipasijon.si/

2. Kristusov pasijon v župniji Preddvor – “Bog je ljubezen!”

Z mladimi iz župnije Preddvor so se letos lotili prav posebnega “projekta”, priprave Kristusovega pasijona, z osnovno mislijo “Bog je ljubezen!”. Sodelujejo mladi od 9. razreda naprej. Pripravljali so se dva meseca, se srečevali večkrat v tednu in se zares povezali v krasno skupino, kjer jih sedaj sodeluje vsaj 50.

Dramska uprizoritev bo v nedeljo, 25. marca, ob 15. uri in 17. uri v Kulturnem domu v Preddvoru. Veselijo se našega obiska, z željo, da nas ta uprizoritev zares odpre Bogu, da bomo v duhovni zbranosti stopili v Veliki teden.

3. Kristusov pasijon v župniji Štepanja vas

V župniji Štepanja vas že 28. leto zapored pripravljajo dramsko uprizoritev Kristusovega pasijona, pri katerem sodeluje 30 mladih. Tudi letos se že od začetka posta pripravljajo, da nam približajo dogajanje v Velikem tednu.

Vsako leto k sodelovanju pri pasijonu povabijo glasbeno skupino. Letos so v goste povabili Odkloplenega Grega – Grega Strajnarja, ki bo med scenami poskrbel za glasbo.  Grega bo tudi pel pri obeh mašah, ki bosta pred pasijonom.

Pasijon si lahko ogledaš v cerkvi sv. Štefana v Štepanji vasi v Ljubljani, in sicer:
– v nedeljo, 25. marca, po maši ob 18.00
– v torek, 27. marca, po maši ob 19.00

Več o njihovem pasijonu si lahko pogledaš na povezavi:
https://www.facebook.com/events/1983099518606478

Lepo povabljen, da z udeležbo na pasijonu tudi ti postaneš del Jezusove odrešenjske zgodbe. Veseli bomo tudi tvojega sporočila o kakšnem drugem pasijonu v tvojem domačem kraju ali okolici.

ekipa #deliJezusa