Dragi prijatelj,

tudi ta teden smo zbrali vaše odzive na naš izziv, ki smo ga postavili ta teden in se je glasil: “Ozri se okrog sebe in poišči dobre stvari, ki se ti dogajajo. Odpri oči za ljudi, ki te osrečujejo, stvari, ki so ti podarjene in izkušnje, ki te delajo boljšega, ter dokaži, da je okoli nas veliko dobrega/lepega”.

Veseli vaših odgovorov jih tudi tokrat delimo z vami:

    1. Sem prostovoljka pri projektu starejši za starejše na Jesenicah. Obiskala sem nekaj starejših nad 80 let in jim prinesla darilo od DU Jesenice in prinesla lepe želje za božične in novoletne praznike. Vsem želim obilo blagoslova Ljuba Ivanović
    1. KROG DOBROTE ZA ARMENIJO – Aprila letos smo trije člani naše družine obiskali Armenijo kot turisti. Naše potovanje je bilo tudi dobrodelno. Obiskali smo bolnišnico Redemptoris Mater, v pokrajin Ashotsk(170km od glavnega mesta Erevan) in Francozinji s. Noel izročili darovani denar. S. Noel nas je seznanila z neizmerno revščino tamkajšnih ljudi, pomagajo okoliškim družinam, ki živijo v nemogočih razmerah, zato k dobrodelnosti vabimo tudi vas. Krog dobrote smo doma razširili na prijatelje, v službi na zaposlene, starše in otroke v vrtcih Vrhniške hiše otrok in Gorenjske hiše otrok. Otroci že cel adventni čas spoznavajo razlike, posebnosti in lepote Armenije v primerjavi s Slovenijo. Odpovedali so se tudi igrači, knjigi…jo lepo zavili in na srečolovu, bodo dobili presenečenje od nekoga drugega. Enakemu načinu se pridružujemo tudi odrasli, ki smo povabljeni da izdelamo kaj lepega in prispevamo za srečelov. Ni potrebno veliko, da se krog dobrote širi. :-) Naj bo Božič prazik veselja po vaši zaslugi tudi za kakšno armensko družino! Hvala za vaše prispevke da se tudi preko deli Jezusa krog dobrote širi! Prav lepe praznične dni, pozdrav GeniSredstva lahko nakažete na:
      PRO. LO.VE. Camilliani per Armenia
      Banca Prossima gruppo intesa Sanpaolo
      Sede di Milano-Piazza Paolo
      Ferrari 10, 201021 Milano
      IBAN: IT83J0335901100000117951
      SWIFT: BCITITMX

    1. Pozdravljeni! Pravite, da je zdaj čas, da tudi sam začnem iskati pomoči potrebne in delati dobro. Zares ne rabim iskati teh pomoči potrebnih, ker jih je okrog mene vse polno. In tudi začeti mi ni treba, ker sploh ne neham pomagati vsem tem mojim bližnjim, vse v večjo božjo čast in slavo. Zame je vsaka taka akcija spontan dogodek, kateri se zgodi brez špekulacij ali preračunavanj. To je moja gonilna sila, za katero se skriva božja previdnost, in brez nje ne morem nič. Z lahkoto ohranjam vedrino duha in skrivoma prosim Jezusa, naj sije skozi mene, da bodo vsi, s katerimi pridem v stik, spoznali Njegovo navzočnost. Tako je delati dobro še večja radost. Vse dobro in lep pozdrav. Franc B(agar, Otovci)
    1. Letos sem, po nekaj letnem premoru, izdelala in pisala voščilnice za praznike. Okrog 30. Prijateljici sem napisala adventno pismo. Na papir. Na ta način sem bila v mislih in molitvi s temi ljudmi.
    1. Obhajali smo sv. mašo za pokojne starše. Po maši sem povabila sorodnike na čaj in prigrizek. Prijetno smo se pogovarjali o praznovanju božičnih praznikov nekoč in danes. Potem pa sem napisala še 20 voščilnic in s tem zaključila dan. V molitvi sem se spomnila vseh bolnih in trpečih, ki jih poznam in tudi katere ne poznam.
  1. Poslušanje pričevanja me je spodbudilo, da sem premagal lenobo in po krajšem premoru ponovno pristopil k prostovoljnemu delu. Potrudil sem se, da sem k ljudem stopal za odprtostjo, iskrenostjo in dobro voljo. Verjamem, da smo si drug drugemu vsaj malo polepšali dan.
  2. Spoštovani sodelavci, ki nam delite Jezusa! Ves advent sem z veseljem prebirala vaša sporočila. Pomagala so mi hoditi po poti Pričakovanja. Potrjevala so me, da je pot po kateri stopam prava in da na njej nisem sama. Vsak dan najprej usmerim korak v skrbi za svojo družino, to mi je itak obveznost. Poleg tega si pogosto vzamem čas za obisk bolnikov v Domu ostarelih. Tam skrbim za eno mojo prijateljico, ki jo je Parkins položil v posteljo, ko si je pri padcu iz nje zlomila kolk. Pa še taščo moje sestre, ki je prav tako samo v postelji spotoma obiščem in ji prinesem kavo in domače pecivo, ki ga ima tako rada. Kako presenečeni in veseli so tudi tisti, ki jim mimogrede podarim majhno pozornost ali samo prijazno besedo čeprav se v resnici samo na videz poznamo ali pa sploh ne. Z možem sva poskrbela, da sva darovala za klic dobrote pa tudi za eno mojo nečakinjo, ki se je znašla v krizi zaradi bolezni in smrti moža. V tem adventu sva si z možem vzela tudi malo več časa za molitev ob adventnem venčku, za vsakodnevni obisk svete maše,ki je tudi sicer najina prioriteta vsak dan med letom. Hvala Bogu, da vse to zmoreva z Njim, ki nama daje moč, vero in ljubezen. To osrečuje in napolnjuje mojo dušo in srce. Bog daj, da bi še dolgo zmogla delati dobra dela, moliti, se vsakodnevno udeleževati Svete Evharistije in pomagati vsem tistim, ki pričakujejo mojo pomoč. Blagoslovljene praznike želim vsem, ki delite Jezusa in nam polepšate tako kratke zimske dni in zato daljše noči. Silva

Verjamemo, da marsikdo od vas tega izziva ni posebej potreboval, saj zna videti potrebe drugih in začutiti njihovo stisko. Teh nekaj odzivov pa naj bo vsem nam v vzpodbudo, da se morda še bolj trudimo. Pri tem se spomnimo na besede Matere Terezije: “Ne moremo delati velikih stvari, delamo lahko le majhne stvari z veliko ljubezni.”

Naj bo tvoj dan poln dobrih majhnih stvari,
ekipa #deliJezusa