Kakšne občutke doživljaš, ko pomisliš na sveto spoved? Je to breme ali veselje? Če jo doživljaš kot breme, si skušaj predstavljati, da greš k nekomu, ki te pričakuje in čaka z vso možno ljubeznijo. Želi te objeti in ti povedati, kako si mu drag in dragocen. Tako zelo, da ti odpusti vse napake in slabosti, ki si jih storil. Daje ti mir, veselje, tolažbo in ljubezen, ki jo tako zelo potrebuješ. Ta nekdo je Jezus.

Ali se zavedamo milosti, ki nam jo daje Bog z zakramentom svete spovedi? Koliko dobrega lahko storimo za svojo dušo. Svet prehitro pozablja na greh in človek velikokrat nezavedno postaja njegov suženj. Kopiči si bremena in skrbi, njegovo srce postaja vedno bolj nedostopno Božji ljubezni. Jezus je prišel k nam, da nam vse to vzame, da nas zopet približa Očetu. Pokazal nam je svoje usmiljenje do grešnikov. Ne vzemimo si teh milosti, ki so nam dane povsem zastonj.

Izzivi:

  • Pomisli na svoj odnos do svete spovedi. Vzemi si čas in v tem milostnem postnem času opravi dobro spoved. Jezus naj objame in izmije tudi tvoje srce.
  • V molitvi prosi za vse tiste, ki Jezusa še ne želijo spoznati.    
  • V molitvi se zahvali za vse duhovnike, ki nam jih je Bog podaril, da so lahko posredniki Božje milosti.

Bodite veseli in odprti Božji volji!

Ekipa #deliJezusa