Velikokrat bežimo in se skrivamo pred našimi slabimi navadami, slabostmi in grehi, ob tem pa pozabljamo na neskončno usmiljenje našega nebeškega Očeta. Naj občutek, da nismo ljubljeni, ne zmede našega srca, ker smo vsi Njegovi otroci in ker želi vsakega pripeljati k sebi. To je edina resnica. Na nas je, da sprejmemo ljubezen nebeškega Očeta in se pustimo najti v tem hrupnem svetu, ki nas speljuje na stran poti. Ali ni ljubeč dom vse, kar si želimo? Zakaj želimo potem tolikokrat zbežati od toplega ognjišča?

Upaj se obrniti k Bogu, kot nam je to pokazal Jezus. Čisto preprosto, zaupno in domače. Ne zapusti Njegovega varnega objema, saj ti vse drugo pusti rane.

Izzivi:

  • Ustavi svoj korak in stopi pred križ. Predaj svoje misli, besede in dejanja Jezusu, da te bo varno pripeljal v Očetov dom.
  • Zmoli desetko rožnega venca za vse brate in sestre, ki tavajo v temi in so oddaljeni od Očetove ljubezni.
  • Ali se zavedaš, da si dragocen v očeh nebeškega Očeta in te ljubi kot sina ali hčer. Naj se tvoje srce radosti ob tej resnici.
  • Če poznaš brata ali sestro, ki beži pred ljubeznijo in se počuti neljubljenega, mu nameni besede upanja, objem iz ljubezni, občutek sprejetosti. Pomagaj mu najti pravi dom.

Pusti se najti in našel boš svoj dom.
Ekipa #deliJezusa