Si lahko predstavljaš, da se po dolgo prehojeni poti v hribe ustaviš, usedeš na rob in občuduješ razgled. V nahrbtniku izbrskaš vodo in … piješ. Pa te preprosto ne odžeja. Niti voda izpod pipe v bližnji pastirski koči, niti iz kupljene plastenke v bližnjem marketu ali kristalno čistega studenca ob poti v dolino … Ostaneš žejen …
V dolini … moje mlado srce … včasih postane žejno, ker ga izsušijo dvomi, strah, nezadovoljstvo s samim seboj, nemir ali boleče rane … zaradi ‘čudne’ družbe … Kaj mi je tedaj storiti? Vem, kje zajeti po pravi Vodi ali obupam in pustim, da se počasi utapljam v morju stvari, ki le še bolj sušijo moje srce ali … me celo zasvojijo? Kdo mi bo pomagal iz te bede? Pot ni lahka, ‘zašvicaš ful’ in se odrečeš veliko stvarem … Pri tem ti pa ob strani stojita skupnost in Njegov usmiljeni objem.

– Tok, tok.
– Kdo je?
– Jezus.
– Kdo? Jezus?
– Jezus, ki želi vstopiti skozi tvoja vrata srca … Ne bojim se vse umazanije življenja in greha, ki se skriva v tvoji ‘črpalki’ … Želim ga spremeniti in ti podariti svobodo … te odžejati … Tu sem zate … Vedno!

Mu boš odprl?

Izzivi:

  • Odkleni vse ključavnice svojega srca in sprejmi Jezusa v gostè. Naj te osvobodi strahov in dvomov. Naj te odžeja.
  • Piši razglednico ali pismo v eno izmed skupnosti za mlade odvisnike (npr. Skupnost Cenacolo) in jim polepšaj dan s kakšno vzpodbudo ali citatom iz Svetega pisma, s katero jim boš dal vedeti, da nam je mar zanje in za njihovo prizadevanje.
  • Kakšnemu brezdomcu, ki ga srečaš na ulici privošči skodelico toplega čaja (lahko tudi z avtomata s toplimi napitki ☺.
  • Zmoli molitev očenaš za vse mlade (lahko tudi svojega prijatelja), ki ne najdejo poti iz zasvojenosti.

Lep, lepši, najlepši dan imej!
Ekipa #deliJezusa