Kristjani naj bi črpali veselje iz vira naše vere – Jezusa in njegove zmage nad smrtjo, ki nam daje prepotrebno upanje. Pa vendar, ali smo kristjani veseli ljudje? Kolikokrat videvamo pri maši mrke in resne obraze, čeprav je evharistija srečanje z živim Jezusom. Včasih se morda ne zavedamo vseh milosti naše vere. Ali smo za te milosti vsaj hvaležni?

Janez Krstnik je, kot je napovedal prerok Izaija, “glas vpijočega v puščavi”. Ljudstvo poziva, da se pripravi, da izravna pot Gospodu, ki prihaja. Temu je namenjen tudi ta adventni čas. Čas, ki je pot kesanja in spreobrnjenja, sprave z Bogom, pa tudi upanja in radostnega pričakovanja. Samo z radostjo in hvaležnostjo v srcu lahko resnično pričujemo za Jezusa. To veselje se še posebej pomnoži, ko ga nesebično delimo z drugimi.

Izzivi:

  • Danes se spomni vsaj petih stvari, za katere si Bogu hvaležen in o njih premišljuj čez dan.
  • Ne poslušaj in ne sodeluj v vsesplošnem pritoževanju z drugimi. Spomni jih na vse, kar jim je podaril Bog in zaradi česar so lahko hvaležni ter veseli.
  • Z nasmehom na obrazu zmoli desetko rožnega venca za vse trpeče, žalostne in nezadovoljne ljudi, da bi našli smisel in veselje v Jezusu!

Blagoslovljen in radosten dan!
Ekipa #deliJezusa