Na kaj pomislite, ko slišite besedo “advent”?
Na brezštevilne lučke?
Na tone daril?
Na mrzlično tekanje po nabasanih trgovinah?
Mogoče na postavljanje jaslic?
Ali pa na nek poseben občutek v zraku, kot da bi nekaj pričakovali?
Na Jezusa?

Advent pravzaprav obstaja zaradi Jezusa. On je tisti, ki ga čakamo. On je tisti, ki nas čaka.
Zato hočejo vse lučke po naših ulicah kazati na Njega, ki je Luč sveta.
Vsa darila, ki jih dajemo in prejemamo, na najlepši Dar, ki nam ga Bog naklanja.
In vsa naglica naših poti na naglico pastirjev, modrih, celo samega Jožefa in Marije, ko so pričakovali prihod Božjega Sina.

Ta advent te vabimo, da se tudi ti osredotočiš na Jezusa. Prosi ga, naj ti okrepi zaupanje in vero vanj.
Tako bo lahko po tebi spregovoril tudi tvojim bližnjim.
V pomoč imamo pripravljenih 27 kratkih posnetkov, v katerih bodo slovenski kristjani s teboj delili svojo izkušnjo vere.

Radi bi, da bi veselo sporočilo doseglo čim več ljudi, zato te prosimo za pomoč. Najprej te prosimo za molitev. Molitev je pri oznanjevanju ključna, saj odpira še tako zaprta srca.

Prosimo pa te tudi, če s svojimi prijatelji deliš vest o akciji #deliJezusa. Spodaj je par primerov, kako lahko to storiš.

1. Pošlji jim e-pošto.

Primer e-pošte, ki jo lahko posreduješ:

Živjo!
Ne vem, če si opazil, a v tem adventnem času poteka akcija #deliJezusa. To je odlična priložnost, da poglobiš svojo izkušnjo Jezusa in jo podeliš z drugimi. Sam sem se odločil, da se ji bom pridružil. Rad bi povabil tudi tebe. Če se prijaviš na stran pridi.com, boš vsak dan adventa prejel povezavo na 2-4 minutni posnetek enega izmed odličnih slovenskih govornikov. Pridi in poglej!

 

2. Posreduj preko Twitterja.

Primer tweeta:

Naj bo priprava na božič malo drugačna … sem si rekel in se prijavil na #deliJezusa. Stori to tudi ti na: pridi.com.

ali:

Jezus je rekel: Vi ste luč sveta. Da poživiš plamen svoje svetilke, pojdi na pridi.com in se pridruži adventni akciji #deliJezusa.

 

3. Deli na Facebooku.

  • Všečkaj našo stran in jo deli tudi s prijatelji. Zaradi načina, kako FB deluje, te prosimo, da to narediš z naše FB strani: facebook.com/deliJezusa
  • Deli naš predstavitveni video. Tudi tukaj prosimo, da to narediš z naše FB strani: facebook.com/deliJezusa
  • Napiši na svoj FB zid, zakaj bi rad #delilJezusa.

 

4. Tiste, ki nimajo dostopa do spletnih omrežjih in medijev, lahko povabiš, da si na programu Exodus TV ogledajo posnetek tistega dne vsak dan adventa ob 7:00, 13:00, 19:00 in 1:00.

 

5. Najlepše pa bo, če boš glas o našem projektu, zlasti pa radostno vest o pričakovanju rojstva našega Odrešenika, širil z osebnim pogovorom ter z veseljem v srcu in na obrazu!

 

Hvala za sodelovanje in obilo blagoslova,

ekipa #deliJezusa

 

P.S.: Svoje izkušnje Jezusa, mnenje, občutke ali predloge v zvezi s projektom lahko pošlješ na e-mail naslov: [email protected], objaviš na facebooku: facebook.com/deliJezusa ali pa v komentarjih na naši spletni strani: pridi.com.